Miniștrii Serghei Lavrov și Andrei Galbur, întâlnire la Bișkek la summit-ul CSI

Șefii diplomațiilor de la Chișinău și Moscova au discutat problema Transnistriei

42
(reînnoit 13:43 16.09.2016)
Miniștrii de externe ai Republicii Moldova și Federației Ruse au discutat o serie de probleme legate de procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

CHIȘINĂU, 16 sept – Sputnik. Șefii diplomațiilor de la Chișinău și Moscova, Andrei Galbur și Serghei Lavrov, s-au întâlnit la Bișkek, cu ocazia summit-ului CSI. Cei doi au discutat o serie de chestiuni legate de reglementarea transnistreană, anunță serviciul de presă al ministerului rus al Afacerilor Externe.

Potrivit sursei oficiale, „în cadrul discuției a fost examinată agenda actuală a cooperării bilaterale. Cei doi miniștri au abordat și interacțiunea dintre cele două ministere în domeniul politicii externe. Un subiect aparte l-a constituit situația procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană”.

Negocierile privind soluționarea conflictului transnistrean se desfășoară în formatul 5+2. Tratativele sunt purtate de reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului. Rusia, Ucraina și OSCE au statut de mediatori, iar UE și SUA participă în calitate de observatori. Cea mai recentă rundă de negocieri în acest format a avut loc în luna iunie curent la Berlin.

Mai mulți experți au criticat formatul de negocieri 5+2, declarând că este unul ineficient și au recomandat ca Chișinăul să negocieze direct cu Tiraspolul și Moscova.

42
Tagurile:
Formatul 5+2, Reglementare, Negocieri, Transnistria, Dialog, Andrei Galbur, Serghei Lavrov, Moldova, Rusia
Tematic
Exercițiile militare din Transnistria produc la București armăsari din țânțari

Загрузка...