Adrian Năstase

Năstase despre declarațiile lui Pettit: "Ce atâta parteneriat strategic?”

172
(reînnoit 15:03 30.08.2016)
Fostul premier Adrian Năstase afirmă că declarații ambasadorului SUA în Republica Moldova au avut menirea de a ridiculiza vizita lui Dacian Cioloș la Chișinău și de a nega populației dreptul la auto-determinare.

BUCUREȘTI, 30 august — Sputnik. Adrian Năstase este de părere că ambasadorul american la Chișinău "a pierdut o excelentă ocazie să tacă", dar că și-a dorit prea mult să rezolve în câteva fraze probleme istorice.

"El a vrut să fie pentru o clipă Kissinger. Să rezolve toate problemele istorice de la granița răsăriteană a Rusiei prin câteva fraze. Nu știu ce efect va fi avut speech-ul său la Chișinău dar, sigur, i-a dat o lovitură dură colegului său, ambasadorul american de la București", a scris Năstase pe blogul său.

Fostul premier este de părere că declarația ambasadorului James Pettit i-a distrus, lui Traian Băsescu, prin câteva cuvinte, Axa cu Washingtonul și obiectivul național de unire cu Basarabia până în 2018.

"Ar fi însă inutil să i se explice ambasadorului de la Washington ce s-a întâmplat în 1812 sau în 1940. În calitate de co-guvernator al zonei, el are deja soluțiile pregătite. În același fel precum Molotov în discuția cu Gafencu. Real politik, ce mama naibii…Ce atâta parteneriat strategic?", a comentat Năstase.

172
Tagurile:
Adrian Năstase, Unirea, Ambasada SUA la Chișinău, România, Adrian Năstase, România
Tematic
Năstase despre mutarea focoaselor: Autoritățile să spună ferm că nu acceptă
Năstase îl face praf pe Iohannis şi cere expulzarea ambasadorului SUA în România

Загрузка...