Marian Munteanu

Marian Munteanu, despre PRU şi PSD: este treaba lor, acelaşi sistem vechi

132
Liderul Partidului Alianța Noastră România, Marian Munteanu, a declarat pentru Sputnik că mişcările din ultimul timp de pe scena politică şi migraţia politicienilor din PSD în PRU se situează în logica aceluiaşi sistem politic învechit al ultimilor 26 de ani.

BUCUREŞTI, 29 august — Sputnik. Partidul România Unită, condus de Bogdan Diaconu, a început o campanie de racolare din PSD, vehiculându-se chiar venirea lui Victor Ponta în fruntea partidului.

În acest context, întrebat dacă nu se încearcă dinamitarea zonei naţionaliste în România, Marian Munteanu a afirmat că sunt foarte multe partide în România şi fiecare este liber să facă ce vrea.

În ceea ce proveşte plecarea politicienilor din PSD spre PRU, fostul lider al Pieţei Universităţii a precizat pentru Sputnik că este dreptul lor să aducă în partid pe cine vor, însă Alianţa Noastră România respinge categoric sistemul de partide din ultimii 26 de ani.

"Cât priveşte PRU,  acesta cooptează acum membrii din PSD şi este dreptul lor să aducă în partid pe cine vor. Alianţa Noastră oferă o formulă politică în afara sistemului de partide care a funcţionat şi funcţionează în România de 25 de ani. Noi nu respingem dialogul cu nimeni, dar oferim o soluţie nouă, democratică, situată pe poziţii patriotice", a declarat Marian Munteanu pentru Sputnik.

Acesta a mai subliniat că partidul pe care îl conduce este o formaţiune patriotică preocupată de apărarea interesului naţional plecând de la principii ce ţin de cinste şi competenţă, respingând etichetările extremiste.

132
Tagurile:
Alianța Noastră, PSD, Partidul Social-Democrat, PRU, Partidul România Unită, Marian Munteanu, Marian Munteanu, România
Tematic
Îngrijorările lui Munteanu: evitarea destrămării României
Nelu Tătaru și Ludovic Orban

Prelungirea stării de alertă în România - anunțul lui Ludovic Orban

136
Premierul României a declarat, la ieșirea de la ședința Partidului Național Liberal, că starea de alertă s-ar putea prelungi. Aflați ce condiții trebuie îndeplinite.

BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Ludovic Orban, premierul României, a discutat despre unul din subiectele importante ale momentului, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a declarat că, în situația în care se va menține la un nivel ridicat numărul cazurilor de coronavirus, este foarte posibil ca starea de alertă să se prelungească. 

”Vom lua o decizie pe acest subiect. Vom ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative de cazuri, cel mai probabil, vom prelungi starea de alertă!” a spus Orban.

Declarația sa vine după ce, în urmă cu câteva zile, precizase că, după cum arată acum datele, se pare că a fost oprită creșterea numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus.

Cel mai mare pericol ar fi fost, potrivit premierului, ca România să înregistreze o tendință de progresie geometrică.

De asemenea, Orban a precizat că, în perioada de vid legislativ, a fost imposibil să se ia măsuri de carantinare sau izolare.

Acesta a subliniat că timp de trei săptămâni nu a existat nici o pârghie legală pentru a se lua măsuri față de persoanele pozitive și față de persoanele cu care pozitivii au intrat în contact.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

136
Tagurile:
coronavirus, România, Stare de alertă, Ludovic Orban
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC

157
(reînnoit 09:30 10.08.2020)
Președintele belarus Alexandr Lukashenko a obținut victoria în alegerile prezidențiale, conform rezultatelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală a țării. Competiția electorală a fost marcată de proteste anti-guvernamentale.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Alexandr Lukașenko a câștigat alegerile prezidențiale din Belarus cu 80% din voturi, în timp ce principalul candidat al opoziției, Svetlana Tikhanouskaya, a obținut circa 10 la sută din voturi.

"Lukașenko Alexandr Grigorievici, 4 milioane 652 de mii de persoane sau 80,23% au votat pentru el", a anunțat șefa CEC din Belarus, Lidia Ermoșina.

La votare au participat 5 milioane 790 de mii de persoane, prezența la vot a fost de 84,23%.

Competiția electorală a fost marcată de proteste anti-guvernamentale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

157
Tagurile:
Belarus, Alegeri prezidenţiale

Загрузка...
Acțiunile de protest din Minsk

Cehia a răspuns la acuzațiile lui Lukașenko

0
Ministrul Afacerilor Externe al Cehiei a respins acuzațiile aduse de Aleksandr Lukașenko de dirijarea protestelor din Belarus.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Cehia și structurile ei nu au nicio tangență cu organizarea protestelor postelectorale din Belarus, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe al republicii cehe, Tomáš Petříček, răspunzând în acest fel la acuzațiile aduse de președintele belarus, Aleksandr Lukașenko.

Luni, Lukașenko a declarat că alegerile prezidențiale au decurs în țară într-o atmosferă de sărbătoare, iar ci care și-au propus să le compromită, s-au “developat și mai mult”, iar participanții la protestele neautorizate au fost dirijați din Polonia, Cehia și Marea Britanie.

“Republica Cehă și structurile ei nu au nicio tangență cu organizarea acțiunilor de protest din Belarus”, a declarat Petříček.

Pe de altă parte, ministrul Afacerilor Externe al Cehiei a confirmat că țara lui de mai mult timp susțin societatea civilă belarusă. Totuși, Petříček a negat orice acuzații de implicare a statului sau structurilor ei în organizarea protestelor.

Șeful diplomației cehe a subliniat că nu a văzut nicio dovadă din partea lui Lukașenko care ar demonstra că autoritățile cehe ar avea ceva în comun cu acuzațiile aduse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Belarus, Cehia, Aleksandr Lukașenko
Tematic
Putin a discutat cu Lukașenko despre reținerea celor 33 de ruși în Belarus
Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC
Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare lui Lukașenko
Lukașenko: Protestele sunt dirijate din Cehia. Nu vom admite niciun maidan
Lukașenko: Au fost reținute și persoane cu pașapoarte americane

Загрузка...