Veaceslav Platon

Bomba din carnetul lui Platon: figurează politicieni, bancheri, jurnaliști

9
(reînnoit 12:20 10.08.2016)
Nume sonore din Republica Moldova și probe privind implicarea acestora în scheme financiare ar fi găsit oamenii legii din Ucraina, care au efectuat percheziții la birourile omului de afaceri Veaceslav Platon.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. În cadrul perchezițiilor, forțele de ordine din Ucraina ar fi găsit printre lucrurile lui Veaceslav Platon mai multe ”înscrisuri, un carnet cu notiţe, hard-disck-uri și stick-uri ce conțin informații incendiare despre activitatea acestuia”, scrie moldova24.info, care citează ”informații parvenite de la colegii din presa ucraineană” și ”surse din rândul anchetatorilor ucraineni”.

”În carnetul de notiţe figurează nume sonore din Republica Moldova, politicieni, funcționari de stat și din mai multe bănci, jurnaliști, instituții media și administratori ai unor companii, cărora Platon le-ar fi plătit bani pentru anumite servicii”, notează sursa.

Procurorii mai susțin că o serie de probe ridicate de oamenii legii ucraineni ar confirma implicarea lui Platon în schemele financiare despre care au vorbit reprezentanții Procuraturii din Moldova.

9

Загрузка...