Istoria clătitelor are rădăcini adânci în epoca precreștină. Există informații, care datează cu secolul V înaintea erei noastre, despre rețete ale unor turte acre în Egipt, strămoși ai actualelor clătite.
Primele informații cu privire la apariția clătitelor în cultura rusă se referă la anul 1005, care erau preparate cu drojdii.
Potrivit unei versiuni, clătitele rusești (bliny) au devenit un simbol al sărbătorii Maslenița, legată de sfârșitul iernii. Potrivit unei alte versiuni: culoarea aurie a clătitelor și forma lor rotundă este similară cu imaginea soarelui de primăvară, motiv pentru care simbolizează principala zeitate păgână – Iarilo, căreia se închinau slavii până la creștinare.
Gospodinele britanice aruncă clătite în tigaie în timp ce aleargă pe străzile din Olney, Anglia, în cursa anuală a comunității care urmează o tradiție veche de 500 de ani, 6 februarie 1951
Maria Melnichuk, bucătară a traulei frigorifice Mys Otradny de la baza flotei de traule Petropavlovsk-Kamchatka.
Un bărbat pregătește gustări de clătite în fața unei stații de autobuz din Hong Kong, 25 iulie 2005. În timp ce Hong Kong este cunoscut de lume pentru orizontul său urban modern, orașul oferă o fuziune sofisticată de modernitate și tradiție în care noul și vechiul se întâlnesc întoarce.
Cântăreața franceză Juliette Greco face clătite la mănăstirea Saint-Severin
Oamenii vând produse de patiserie și clătite marocane
Candidatul la președinția SUA Ronald Reagan în timpul spectacolului de clătite, 1980
Măsurarea a unei grămezi în timpul stabilirii unui record în Chicago
Sărbătoarea privirii de iarnă rusă „Maslenitsa” în satul Khrenovoe, regiunea Voronezh
Un bărbat întoarce talosuri, o clătită bască tradițională la una din tarabele de mâncare de la târgul de Crăciun Saint Thomas, 21 decembrie 2005, o piață tradițională de Crăciun din orașul basc din nordul Spaniei, unde țăranii își vând produsele.
Boxerul Mike Tyson făcând clătite în New York
O fată pregătește mini hot dog din clătite și cârnați în Bangkok
Femeie cu copii în timp ce face clătite în Olanda
În urmă cu mai bine de patru luni, „au aruncat pe piață” (sau mai bine zis, au pus pe rafturi) prăjituri neobișnuite, care seamănă cu agenți patogeni dăunător.
Puțină glazură de ciocolată, o mână de zmeură, ciocolată albă și „vă rog, doamnelor și domnilor!”
A strânge între dinți și a distruge cu plăcere un inamic periculos a devenit o provocare pentru cetățenii din Praga și oaspeții Capitalei cehe.
Acum, vaccinurile au intrat în lupta cu coronavirusul. Și apoi a apărut o nouă „caracteristică” în conformitate cu aceeași strategie de marketing dovedită.
De ce să nu oferi clienților întregul pachet: otravă și antidot?
Aceasta este deja o sărbătoare adevărată în timpul ... unei pandemii.
Tort sub formă de vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Prăjituri sub forma virusului SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Ambalarea prăjiturilor sub formă de virus SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Prăjituri sub forma virusului SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Prăjituri sub forma virusului SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Ambalarea prăjiturilor sub formă de virus SARS-CoV-2 și vaccin într-o cafenea din Praga, Republica Cehă
Avioanele Alianței organizează în mod regulat provocări în apropierea granițelor statului Uniunii Statale Rusia-Belarus, iar avioanele Su-30SM rusești vor contribui la protejarea securității.
Despre cum a uitat NATO despre obligațiile privind oprirea expansiunii spre Est – urmăriți în videoclipul nostru.
BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.
El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.
În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online.
Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.
”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.
Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.