Pentru a obține niște senzații tari nu este neapărat să spargem valurile, să sărim în gol. E suficient să urcăm pe niște trepte.
Urmăriți peisajele care apar în fața ochilor și detaliile tehnice ale construcțiilor pe care urcați în sus.
Odată ce ajungeți în vârf și simțiți un extaz, e timpul să ne amintim (în cazul în care nimeni nu va trimite un elicopter) că urmează o coborâre de neuitat.
Drum bun!
Scară cu o pantă de 70 de grade în complexul templu din Angkor Wat, Cambodgia
Scara de frângie spre vârful Half Dome, Yosemite National Park, SUA
Scara spre vârful Kalavantin, India
Scară spirală în munții Taihang, China
Scara în infern pe insula Hashima, Japonia
Scara cu 4444 de trepte Florli în Norvegia
Scară pe creasta Wine-Picchu din Peru
Scara în catedrala Sagrada Família din Barcelona, Spania
Scara la cascada "Cazanul Diavolului", Ecuador
Scară abruptă Montagne de Bueren, Belgia
Scări pe muntele Hua, China
Scările pe Haiku, Kaneohe, United States.
Primele drone-taxi ar putea apărea la Moscova în anul 2025. Cu toate acestea, pentru a le face accesibile localnicilor va fi nevoie de cel puțin 10 ani, a declarat Kirill Kaem, la prezentarea dronului-taxi, organizată pe arena sportivă mică a complexului sportiv Lujniki din Moscova.
Drona, dezvoltată de Clusterul Inovativ din Moscova, poate transporta doi pasageri și o încărcătorul de până la 300 de kilograme, la o distanță de până 100 de kilometri. Însă pentru ca taxi zburător să devină o componentă obișnuită a peisajului urban, va fi nevoie de o infrastructură. Dronele-taxi se deplasează cu ajutorul electricității, iar rezerva de energie este suficientă pentru 30 de minute.
“Acest lucru presupune că la capătul cursei va fi nevoie de un punct de încărcare și o rețea de alimentare în toată Moscova”, a menționat Kaem.
Prototipul mașinii zburătoare Convair Model 118, anul 1947
Aeromobilul Waterman Arrowbile
Taxi zburător Bell Nexus 4EX la CES tech show din Las Vegas. 8 ianuarie 2020
Automobilul zburător PAL-V, la Salonul Auto de la Geneva, 2018
Primul zbor cu echipaj din lume cu un multicopter electric. La sfârșitul lunii octombrie 2011, Thomas Senkel de la e-volo finalizase o serie de teste fără pilot și era pregătit pentru primul zbor cu echipaj pe o pistă de aterizare din Karlsruhe, Germania. Zborul a durat un minut și 30 de secunde.
Prototipul automobilului zburător al companiei AeroMobil în Monaco. 20 aprilie 2017
Dron-taxi EHang 184 în Dubai
Conceptul electromobilului zburător fără pilot al companiei Audi AG, Airbus și ItalDesign Giugiaro
Testarea dronului-taxi pe arena sportivă mică a complexului olimpic Lujniki din Moscova.
Testarea dronului-taxi pe arena sportivă mică a complexului olimpic Lujniki din Moscova.
Mii de oameni din întreaga lume au votat pentru fotografia preferată în cadrul concursului Art of Building, pledând pentru Arg of Karim Khan realizată de fotograful profesionist Borna Mirahmadian din Australia, la categoria Opțiunile Publicului.
Cei 15 finaliști din acest an au venit din întreaga lume, inclusiv din Australia, Belgia, Dubai, Iran, Myanmar, Rusia și Marea Britanie.
James Retief, un fotograf de arhitectură din Londra, a luat Premiul Juriului pentru capturarea uimitoare a lui Big Ben, Elizabeth Tower, intitulată The Value of Time, în timpul celei mai mari și mai complexe restaurări.
Poza Passing Through a fotografului SUA, Robert Debski, devenit finalist al concursului The Art of Building 2020
Снимок Creating the Future дубайского фотографа Shyjith Onden Cheriyath, ставший финалистом конкурса The Art of Building 2020.
Poza The Land of Buddha, realizată de fotograful Bob Chia, finalistul concursului The Art of Building 2020
Imaginea Museo Guggenheim Bilbao, al fotografului Javier Arcenillas, apreciată înalt în cadrul concursului The Art of Building 2020
Imaginea Arg of Karim Khan al fotografului australian Borna Mirahmadian, învingătorul concursului The Art of Building 2020,
Imaginea The Value of Time, al fotografului britanic James Retief, învingătorul concursului The Art of Building 2020, la decizia juriului.
Imaginea City on Fire, Reflected, al fotografului american Daniel Jenney, finalistul concursului The Art of Building 2020
Imaginea There is no bad weather for building, al fotografului rus Kirill Kolosova, finalistul concursului The Art of Building 2020
Inle Lake Houses al fotografului din Myanmar, Aung Chan Thar, finalistul concursului The Art of Building 2020
Imaginea City in the Desert, realizată de fotograful din Emiratele Arabe Unite, Joebel Garcisto, finalistul concursului The Art of Building 2020
Imaginea Maastricht 01, realizată de fotografului belgian Philippe van Gelooven, finalistul concursului The Art of Building 2020.
Imaginea Jamkaran Mosque, realizată de fotografului iranian Hadi Dehghanpour, devenit finalist al concursului The Art of Building 2020
Imaginea The Church and the Skyscrapers al fotografului rus Anna Kaunis, finalistul concursului The Art of Building 2020
Imaginea Snake Under the Moonlight a fotografului Jinjing Lyu, devenit finalist al concursului The Art of Building 2020
BUCUREŞTI, 27 ian – Sputnik. Raportul, numit „Virusul inegalității”, a fost publicat în ziua de deschidere a Forumului Economic Mondial de la Davos, care se desfășoară în mediul virtual anul acesta.
Raportul arată că cele mai bogate 1.000 de persoane de pe planetă și-au recuperat în doar nouă luni pierderile cauzate de coronavirus, însă „ar putea dura mai mult de un deceniu până când cei mai săraci din lume să se recupereze în urma impactului economic al pandemiei”.
„Sistemul economic denaturat permite unei elite super-bogate să adune bogăție în mijlocul celei mai grave recesiuni de la Marea Depresiune, în timp ce miliarde de oameni fac eforturi să supravieţuiască”, se spune în raport.
Creșterea inegalității înseamnă că ar putea dura cel puțin de 14 ori mai mult pentru ca persoanele care trăiesc în sărăcie să revină la starea dinainte de pandemie decât a fost nevoie pentru ca averea primilor 1.000 de miliardari să fie recuperată, arată Oxfam în raportul citat de RT. Bogăția totală a miliardarilor a atins 11,95 de trilioane de dolari în decembrie 2020, ceea ce este echivalentul cheltuielilor totale de recuperare din criza Covid-19 ale guvernelor G20.
Potrivit raportului, în cazul celor mai bogați oameni din lume averea le-a crescut cu jumătate de trilion de dolari de la începutul pandemiei. În același timp, pandemia a condus la cea mai gravă criză a locurilor de muncă din ultimii 90 de ani, sute de milioane de oameni fiind acum subocupați sau rămaşi fără muncă.
„Suntem martorii celei mai mari creșteri a inegalității de când au început să se înregistreze cifrele în acest sens. Diviziunea profundă dintre bogați și săraci se dovedește a fi la fel de mortală ca virusul”, a declarat Gabriela Bucher, director executiv al Oxfam International.