Medic: este explicabilă frica părințiilor de a-și vaccina copii

1896
(reînnoit 09:50 17.01.2017)
Frica mai multor părinți de a-și vaccina copiii împotriva gripei ar putea fi întemeiată. Cel puțin asta susține medicul Petru Paveliuc care activează la spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorba”.

”În privința vaccinului contra gripei este încă o temere, pentru că de multe ori, atunci când este introdusă o particulă nouă în vaccin, acesta nu este suficient testat. Din acest motiv unii părinți poate și au dreptate când nu vor să-și vaccineze copii din frică'', susține Petru Paveliuc.

Însă medicul subliniază că nu au fost înregistrate cazuri letale din cauza vaccinului antigripal.

Totodată, Petru Paveliuc nu le recomandă femeilor gravide să se vaccineze, întrucât există riscul ca fătul să se nască sau să dezvolte anumite maladii sau malformații.

În perioada rece a anului, riscul infectării cu virusul gripal crește considerabil. Astfel, medicul Petru Paveliuc a venit cu mai multe sugestii și recomandări către populație privind modul în care ar trebui să se protejeze. 

”Trebuie să aerisim încăperile cât mai des, să consumăm cât mai multe fructe și legume, dar și lichide'', a declarat Petru Paveliuc, medic la spitalul de boli infecțioase ”Toma Ciorba'', în Studioul Sputnik Moldova.

Totuși, acesta afirmă că tratamentul naturist nu este o soluție de vindecare în caz de gripă, ci doar o modalitate de imunizare a organismului, iar la primele simptome ar trebui neapărat să ne adresăm medicului pentru a nu admite complicații.

Medicul spune că sunt contraindicate antibioticele pentru tratarea gripei.

”Virusul gripal pune lumea la pământ, are niște simptome mult mai acute decât o simplă răceală. Cei mai predispuși sunt copii, cei care nu au fost infectați cu acest virus, întrucât maturii au o anumită imunitate'', a declarat Paveliu.

Gripa debutează brusc cu febră, oboseală, dureri musculare și dureri de oase, ulterior apare tusea și durerile la nivelul faringelui.

Referinduse la eficiența vaccinului antigripal, medicul precizează că acesta trebuie făcut la momentul oportun, adică înainte cu o lună sau două de epidemie.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

1896
Tagurile:
Gripa, Toma Ciorba, Vaccinuri, Sănătate, Spitale, Petru Paveliuc

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

111
Vladimir Putin a anunțat că Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului. Preparatul a fost creat de specialiștii Ministerului Apărării și Centrul “Gamalei” și a primit denumirea de „Sputnik V”.

Vaccinul a fost testat cu succes pe un grup de voluntari, care au menționat că se simt bine și au observat nici un efect secundar după vaccinare.

Potrivit medicilor, toți participanții la teste au dobândit imunitate față de COVID-19, iar preparatul s-a dovedit a fi sigur.

Mai multe țări s-au arătat interesate de procurarea vaccinului rusesc, în prezent se negociază oportunitatea efectuării testărilor și lansarea producției în alte țări.

Pe lângă Ministerul Apărării și Centrul Gamalei, de producția vaccinului se ocupă și două companii rusești – Centrul Vektor din Novosibirsk, care a demarat deja testările pe oameni, și Institutul de Vaccinuri și Seruri din Sankt Petersburg.

Primele partide ale preparatului pentru vaccinarea în masă a rușilor ar urma să apară la mijlocul lunii august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...

Cel mai bun James Bond din istorie, în versiunea cititorilor revistei RadioTimes

103
(reînnoit 19:26 12.08.2020)
  • Un cadrul din filmul Dr. No
  • Filmul Never Say Never Again (Niciodată să nu spui niciodată)
  • Un cadrul din filmul Diamonds Are Forever (Diamante pentru eternitate)
  • Filmul The Living Daylights (Cortina de Fier)
  • Cadrul din filmul License to kill (Permis de ucis)
  • Filmul The Living Daylights (Cortina de Fier)
  • Filmul Die Another Day (Să nu mori azi)
  • Filmul Tomorrow Never Dies (007 şi Imperiul Zilei de Mâine)
  • Filmul The World Is Not Enough (Lumea e prea mică)
  • Un cadrul din filmul Dr. No
Revista RadioTimes a efectuat un sondaj printre 14 mii de cititori pentru a alfa cine din actori a interpretat cel mai bine rolul agentului James Bond.

Potrivit unui sondaj realizat de săptămânalul RadioTimes, cea mai reușită interpretare a personajului James Bond în istoria „bondiadei” este considerată cea a actorului britanic Sean Connery.

Până în prezent despre superspionul britanic James Bond au fost produse 24 de filme. Rolul agentului 007 a fost interpretat de George Lazenby, Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig.

La sondajul revistei RadioTimes au participat peste 14 mii de cititori. În prima rundă Connery a acumulat 56 la sută din voturi, depășind ultimul agent 007, actorul Daniel Craig, pentru care au votat 43 la sută din fani.

În cea de-a doua rundă a învins englezul Pierce Brosnan, care a acumulat 76 la sută din voturi. Contracandidatul lui, actorul australian, George Lazenby, a acumulat doar 24 la sută.

În cea de-a treia rundă, Roger Moore, care a acumulat 41 la sută din voturi, a cedat în fața lui Timothy Dalton (49 la sută).

În etapa finală a învins Sean Connery, cu 44 la sută. Locul doi a fost ocupat de Dalton (32 la sută), iar locul trei, de Brosnan (23 la sută).

Sean Connery a devenit primul agent 007 din istoria cinematografiei. Acesta a jucat în cinci filme: Dr. No (1962), “Din Rusia, cu dragoste” (1963), “Goldfinger” (1964), “Operaţiunea Thunderball” (1965) și “A doua șansă” (1967).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103
Tagurile:
Filme
Tematic
James Bond: Motivul real pentru care Daniel Craig se întoarce
Daniel Craig a refuzat 88 de milioane de euro pentru un nou rol James Bond
A murit prietena lui James Bond alias „Agentul 007"

Загрузка...
Test

Lovitură: Unul dintre cei mai puternici baroni PSD confirmat cu COVID!

0
(reînnoit 17:23 15.08.2020)
“În funcție de ce vor spune medicii, fie va intra în carantină la domiciliu, fie va rămâne în spital până la negativare, urmând să facă și o radiografie pulmonară”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Cunoscut ca unul dintre cei mai puternici baroni PSD încă de pe vremea lui Adrian Năstase și Mircea Geoană, Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a fost confirmat cu COVID-19, transmite Gazeta de Sud.

Prioteasa este asimptomatic - nu a avut febră şi are şi gust, şi miros, el făcând testul după ce directoarea de imagine a Consiliului Județean a fost depistată pozitiv la testul COVID-19.

”Am făcut şi eu testul şi mi s-a confirmat că sunt pozitiv, dar chiar mi s-a spus că aş fi pe la jumătatea bolii”, a declarat Ion Prioteasa pentru Gazeta de Sud. ”Nu am simţit nimic, sunt asimptomatic, nu am avut febră şi, am şi gust şi miros”.

Prioteasa a declarat că va rămâne internat în spital 48 de ore, conform prevederilor legale, ”după aceea, în funcție de ce vor spune medicii, fie va intra în carantină la domiciliu, fie va rămâne în spital până la negativare, urmând să facă și o radiografie pulmonară”, transmite ”Gazeta de sud”. 

0
Tagurile:
coronavirus, PSD
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Ultima oră: PSD a luat decizia finală privind moțiunea, contrazicând-o din nou pe Firea!
Acum: Răspuns incendiar la moțiunea PSD: PNL accelerează revocarea Avocatului Poporului!
Iohannis n-a avut încotro: a promulgat o lege importantă susținută de PSD

Загрузка...