Psiholog despre Chirtoacă: Agresiv, e nevoie de o soție care-i va suporta toanele

550
(reînnoit 12:21 08.12.2016)
Dorin Chirtoacă nu este omul compromisului. De aceea, e nevoie de o soție care să-i tolereze toate toanele. Declarația a fost făcută de către psihologul Andrei Cociug în cadrul unei emisiuni produse în studioul Sputnik Moldova.

Rugat să creioneze portretul psihologic al primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă, Cociug a spus că acesta se aseamănă mult cu unchiul său, Mihai Ghimpu: este impulsiv și nu este un diplomat.

Totuși, Cociug susține că primarul de Chișinău are capacități intelectuale mult mai bune decât cele ale lui Ghimpu. Dar Chirtoacă este mult mai agresiv decât unchiul său, vorbește înainte de a gândi și este o persoană explozivă. Iată de ce acestuia îi este greu să reziste în cadrul unei căsnicii, el nu este omul compromisului. Dorin Chirtoacă are nevoie de un om care să-i tolereze toate toanele, ceea ce nu este caracteristic fostei sale partenere, Anișoara Loghin.

Autor: Tatiana Cebotari

550
Tagurile:
psiholog, Soție, Dorin Chirtoacă, Chisinau
Tematic
Oficial: Chirtoacă a confirmat divorțul
Soția lui Ghimpu a vorbit despre conflictul dintre Chirtoacă și Anișoara Loghin

Rusia: Nouă răniți în urma atacului școlii din Kazan au fost transportați la Moscova

40
(reînnoit 18:53 13.05.2021)
Avionul Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei care transporta nouă răniți ai atacului armat de la școala din Kazan a aterizat miercuri pe Aeroportul Jukovski din Moscova.

La sol, pacienții au fost întâmpinați de medici și unități mobile de terapie intensivă pentru a-i transfera la spitale pentru tratament suplimentar.

Serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei a raportat că patru dintre victime sunt în prezent în stare gravă și încă una în stare critică.

Șapte elevi și doi adulți au fost uciși în timpul atacului de la școala nr. 175 din capitala Tatarstanului, după ce un tânăr de 19 ani a deschis focul în clădire.

Vicepremierul Republicii Tatarstan, Leila Fazleeva, a anunțat miercuri că numărul celor răniți a crescut de la 21 la 23, inclusiv 20 de copii și trei adulți.

Persoana suspectată că a săvârșit atacul armat, fostul elev al școlii nr. 175 din Kazan, Ilnaz Galiaviev, a apărut miercuri în instanță și a fost acuzat de crimă. Magistrații au dispus arestarea preventivă a lui pe o perioadă de două luni.

40
Tagurile:
Moscova, Kazan

Загрузка...

Turnul Al Sharuk din Gaza se prăbușește în urma bombardamentelor IDF

161
Turnul Al Sharuk din orașul Gaza s-a prăbușit complet după ce marți a fost ținta unui bombardament al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), în timp ce ostilitățile dintre israelieni și palestinieni continuă să se intensifice.

Turnul Al Sharuk din orașul Gaza sa prăbușit după ce marți a fost ținta unui bombardament al Forțelor de Apărare Israeliene.

Imaginile video arată o explozie pe acoperișul clădirii, urmată de două explozii la poalele clădirii înainte de prăbușirea acesteia.

Încă nu se cunoaste dacă clădirea, care conținea birouri și companii media, avea înăuntru oameni în momentul în care s-a prăbușit.

161
Tagurile:
Gaza

Загрузка...

Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

0
Moldovenii care se află acum în Israel trăiesc adevărate clipe de coșmar și de frică. Mărturiile conaționalilor noștri sunt de-a dreptul cutremurătoare. Iată ce a povestit pentru Sputnik Moldova Ion Leva – moldoveanul stabilit de mai mulți ani cu familia în Tel Aviv.
Trăiesc cu frica-n sân: Un moldovean mărturisește ce se întâmplă în Israel

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ion Leva a relatat că ultimele 48 de ore s-au dovedit a fi unele dintre cele mai dramatice din ultimii ani de când este stabilit în Israel. Moldoveanul spune că este îngrozit de sunetele sirenelor și ale rachetelor, care continuă să fie lansate în zonă.

"Este complicată situația. Am avut parte de două nopți albe - sirene, rachete. Timp de 48 de ore, peste 1200 de rachete din fâșia Gaza au ajuns în centrul țării. Azi noaptea au ajuns aproape în nordul țării. Este tragic", a povestit Ion Leva.

Salvarea oamenilor sunt buncărele, unde aceștia se adăpostesc pentru a se proteja de rachete și zgomotele puternice. Moldoveanul povestește că îndată ce aude sirena, are un minut la dispoziție pentru a se coborâ de la etajul patru în buncărul de la parter.

"În momentul când te afli în buncăr, iar acolo mai sunt 10-20 de copii care plâng speriați, credeți-mă că este foarte strașnic. Acesta este al patrulea război de când mă aflu aici, dar este cel mai greu pentru mine. Dacă până acum 120 rachete zburau în 3-4 zile, acum de 10 ori mai multe", a mărturisit el.

Ion Leva a mai relatat că oamenii nu prea ies pe afară, decât în cazuri de urgență sau necesitate stringentă, mai cu seamă că orice ieșire din casă ar putea fi un pericol pentru viață.

"Cel mai îngrozitor lucru este că acest conflict generează și un război civil. Arabii dau foc la bisericile evreiești, la mașini. Suntem îngrijorați că acest val se va extinde pe tot teritoriul țării. Un război civil știi când se începe, dar nu știi când se termină", a mai adăugat interlocutorul.

Moldovenii aflați pe teritoriul statului Israel sunt îndemnați să se informeze, să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă, pe cât este posibil, abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

0
Tagurile:
Israel

Загрузка...