BUCUREŞTI, 29 dec – Sputnik. Creatorul de modă Pietro Constante Cardin s-a născut în Italia în 1924. La scurt timp, familia sa s-a mutat în Franța pentru a scăpa de regimul fascist al lui Mussolini, potrivit RT.
Cardin a câştigat faimă în anii 1960 cu modelele sale futuriste și avangardiste și de atunci a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume în domeniul modei.
În afară de crearea de haine pentru femei, Cardin a declanşat ceea ce revista Vogue a numit drept o „revoluție” în îmbrăcămintea pentru bărbați, creatorul de modă proiectând costumelor purtate de formaţia The Beatles.
Cardin s-a inspirat adesea din domeniul explorării spațiului, hainele să semănând deseori cu costumele spațiale și cu uniformele din filmele SF, precum Star Trek, și a fost primul creator de modă care a vizitat NASA.
În anii 1980, Cardin și-a construit propriul „imperiu global” al modei, cu aproximativ 150 de produse care îi purtau numele și a ajuns cu reprezentaţiile sale de modă în oraşe din întreaga lume, de la Paris până la Moscova, Beijing și Tokyo.
BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Anna Lesko, cunoscuta artistă, dă o lecție de diplomație politicienilor români.
Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, artista se declară ”siderată” de ceea ce se petrece la Washington și subliniază faptul că România este o țară supusă.
Lesko precizează că, pe viitor, dacă un ambasador străin va veni la noi în România să ne dea lecții, atunci clasa politică, în frunte cu președintele și premierul nu ar trebui să aibă o atitudine de supunere și ascultare.
”Am urmărit siderată evenimentele din Washington și dacă un ambasador al altei țări îndrăznește pe viitor să ne țină lecții despre democrație fără ca Președintele sau Premierul nostru să-l pună la punct - înseamnă că suntem o țară de impotenți. Atât am avut de spus...”, a scris Anna Lesko.
Menționăm că sunt cunoscute declarațiile ambasadorilor americani la București care au intervenit de multe ori în problemele interne ale României, dându-ne lecții despre ”statul de drept” sau înfierând ”baronii roșii”.
Mai mult decât atât, Adrian Zuckerman, fostul ambasador SUA în România, era criticat de Dan Tăpălagă, într-o opinia publicată pe g4media.ro , pe motiv că a suprins pe toată lumea prin formulările sale abrupte, care ”l-au scos din haina de diplomat”.
Mai mult decât atât, Zuckerman s-a plasat, printr-o ieșire publică, în poziția de agent electoral al Guvernului Orban și al PNL.
Adrian Zuckerman a fost singurul care și-a exprimat public, fățiș, poziționările politice explicite, spre deosebire de predecesorii săi.
Nici liderii politici nu sunt lipsiți de sensibilități. O bună parte a liderilor politici au pe lângă gospodăria lor cel puțin o pisică sau un câine. Sputnik vă propune o colecție de imagini din trecut și din prezent despre patrupezii liderilor statelor lumii.
Președintele ales al SUA, Joe Biden, și câinele său Major
Prima doamnă a SUA, Michelle Obama și Jill Biden, soția lui Joe Biden, cu câinele lor Champ
Pisica Paddles a prim-ministrului din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu câinele Yume, de rasă Akita Inu
Președintele Republicii Coreea, Moon Jae-In, cu câinele său Tory, în Seul
Președintele Franței, Emmanuel Macron, iese din Palatul Elysee însoțit de câinele Nemo.
Soția președintelui Cehiei, Miloš Zeman
Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, își plimbă terrierul de Boston, cu numele Lennu.
Premierul Malaeziei, Najib Razak, pozează cu pisica lui Kiki, la reședința lui din Kuala Lumpur
Președintele SUA, Barack Obama, cu copiii și câinele lui Bo, la Casa Albă
Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, și motanul lui Larry pe Downing Street.
Președintele Bill Clinton și soția lui, cu pisica Soks la Casa Albă, anul 1996
Președintele SUA, George Bush, cu câinele său Barney la Casa Albă, 2003
Jurnalista și soția cancelarului federal al Germaniei, Gerhard Schröder, Doris Schroeder-Koepf, cu câinele său la Hanovra
Prim-ministrul Israelului Benjamin Netanyahu, cu câinele său Kaya
BUCUREŞTI, 25 ian – Sputnik. Atunci când noul coronavirus intră într-un organism care a suferit anterior de boli cauzate de alți agenți patogeni similari, acesta poate provoca anticorpi deja existenți care luptă împotriva acestei infecții, spun cercetătorii. Potrivit acestora, acest lucru poate ajuta organismul să lupte mai bine împotriva Covid-19.
Prin urmare, infecțiile cu coronavirus suferite anterior de o persoană pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu publicat în revista Cell Reports Medicine.O echipă de oameni de știință americani a ajuns la această concluzie.
Oamenii de știință au studiat răspunsul imun la coronavirusurile MERS-CoV și SARS-CoV-1, precum și la alte patru care nu sunt fatale, dar care provoacă o reacție care duce la răceală.
Conform rezultatelor studiului, SARS-CoV-2, la intrarea în organism, poate provoca reacția anticorpilor generați în timpul bolilor anterioare.
„Ceea ce înseamnă că este posibil să avem deja o imunitate la acest virus”, a declarat John Altin, specialist în boli infecțioase și autor al studiului, într-o declarație publicată de EurekAlert.
Specialistul a spus că anticorpii se pot conecta la elemente ale noului coronavirus, iar răspunsul imun poate fi facilitat prin contactul cu alte tulpini ale virusului.
Datele obținute de oamenii de știință vor ajuta la dezvoltarea de noi metode de diagnostic și tratament, de noi vaccinuri sau alte modalități de protecție împotriva mutațiilor și a Covid-19, potrivit Sputnik France.
În plus, cercetătorii consideră că descoperirile îi pot ajuta să înțeleagă de ce la unele persoane Covid-19 provoacă simptome ușoare sau niciun simptom, în timp ce la altele, infecția este severă și poate duce la spitalizare sau moarte.