Câștigătoarele concursului de frumusețe Miss Earth 2019 au fost încununate pe 26 octombrie, iar modelul puertorican Nellys Pimentel a obţinut titlul de „Miss Earth”.
Emanii Davis din SUA a primit titlul de Miss Air și locul doi. Devis, 25 de ani, este absolventă a programului de drept al Universității DePaul, transmite EinNews.
Let us all welcome the new queens of #MissEarth:
— Miss Earth (@MissEarth) October 26, 2019
Miss Earth 2019 - Nellys Pimentel from Puerto Rico
Miss Air 2019 - Emanii Davis from the USA
Miss Water 2019 - Klara Vavruskova from Czech Republic
Miss Fire 2019 - Alisa Manenok from Belarus pic.twitter.com/s51tSGHM9N
Modelul ceh Klara Vavruskova a primit premiul Miss Water și locul trei.
Presenting the new queens of #MissEarth:
— Miss Earth (@MissEarth) October 26, 2019
Miss Earth 2019 - Nellys Pimentel from Puerto Rico
Miss Air 2019 - Emanii Davis from the USA
Miss Water 2019 - Klara Vavruskova from Czech Republic
Miss Fire 2019 - Alisa Manenok from Belarus pic.twitter.com/xlxO8371w4
Alisa Manenok, o jucătoare de volei din Belarus, care locuiește în Rusia, a primit titlul de Miss Fire și locul patru. În 2016, Manenok, care s-a mutat mai devreme în Rusia cu tatăl ei, a reprezentat Rusia la Miss International Pageant, unde s-a clasat printre primii 15 concurenţi.
Rusia a fost reprezentată la Miss Earth 2019 de Anna Baksheyeva, care ar fi împlinit 18 ani în iunie.
Miss Earth Russia Anna Baksheeva is going live 1 hour from now. Tune in to our official Facebook page: Miss Earth Moments#MissEarthMoments#MissEarth#MissEarth2019 pic.twitter.com/qWRbT1Sml0
— Miss Earth Moments (@MsEarthMoments) August 16, 2019
Miss Earth este un eveniment de frumuseţe tematic anual acreditat, susținut de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, care încearcă să promoveze conștientizarea și responsabilitatea asupra mediului. Conform ABS-CBN News din Filipine, concursul este al treilea cel mai mare din punct de vedere al competițiilor naționale. Împreună cu Miss World, Miss Universe și Miss International, acesta completează grupul așa-numitele concursuri internaționale de frumusețe Big Four.
Tânăra în vârstă de 24 de ani a învins-o pe Alena Kostornaia, medaliată cu aur în finala Cupei Rusiei de la Moscova, câștigând singurul loc rămas în echipa națională, ea va călători în Suedia la sfârșitul acestei luni.
Cunoscută printre fanii săi sub numele de Împărăteasă, Tuktamysheva a încheiat pe locul trei, în spatele trio-ului legendarului antrenor Eteri Tutberidze, condus de Kamila Valieva, în vârstă de 14 ani.
Cu toate acestea, deoarece nimeni dintre cei care au urcat pe podium nu are încă vârsta eligibilă pentru a concura la probele de seniori, singurul loc vacant din echipă a fost pentru Tuktamysheva, care este acum pregătită să reapară pe scena mondială după o absență de șase ani.
Vezi această postare pe Instagram
Vezi această postare pe Instagram
Ultima ei apariție la nivel mondial a fost în 2015, când talentata patinatoare i-a lăsat pe toți ceilalți concurenți în urma ei pentru a câștiga aurul.
Vorbind despre revenirea ei mult așteptată, Tuktamysheva a spus că este „copleșită de fericire” și se concentrează mai mult pe sărbătorirea performanței sale la evenimentul de final de sezon decât pe câștigarea medaliilor.
„Nu am participat atât de mult timp la campionatele mondiale, așa că vreau pur și simplu să mă bucur de ele și să am satisfacția de a fi acolo”, a spus patinatoarea.
Vezi această postare pe Instagram
Vezi această postare pe Instagram
„Nu vreau să-mi fac planuri cu privire la locul meu final - vreau doar să fiu pe deplin pregătită pentru competiție și să-mi arăt programele pe scena internațională”.
Săptămâna trecută, Tuktamysheva a fost pe larg discutată în Rusia, după ce a luat parte la o ședință foto pentru revista Maxim, în care apare dezgolită.
Campioana mondială și europeană și-au împărtășit pozele topless pe pagina ei de Instagram, determinând multe comentarii din partea fanilor care au numit-o „superbă” și i-au lăudat munca pe gheață și în afara ei.
Cu două sezoane în urmă, Tuktamysheva a uimit lumea cu ținuta ei de „striptease” la spectacolul de gală - lansând așa-numita tendință de dezbrăcare a patinajului artistic.
BUCUREȘTI, 2 mart – Sputnik. Lenuța Burghilă este o frumoasă și talentată artistă din Republica Moldova, cunoscută și în România. Ea are și colaborări cu artiști români cunoscuți, cum ar fi, spre exemplu, Gheorghe Gheorghiu. Recent, artista poporului, așa cum este ea numită dincolo de Prut, a vizitat România.
Despre toate aceste lucruri, precum și despre planurile sale, Lenuța Burghilă a vorbit într-un interviu acordat corespondentului Sputnik la București.
Sunteți un artist cunoscut și foarte apreciat nu doar în Republica Moldova, ci și în România, unde aveți colaborări cu interpreți celebri. Cum au debutat aceste colaborări?
Întotdeauna am urmărit cu plăcere de aici, de la Chișinău, pe canalele de televiziune mai mulți artiști valoroși. Urmăream diferite festivaluri și întotdeauna aveam o speranță să ajung la București să îi cunosc mai aproape pe acești artiști. În 1998 m-am întâlnit regretatul maestru Ion Dolănescu care m-a apreciat și cu care am rămas într-o legătură prietenească. Mai târziu, l-am cunoscut pe Gheorghe Gheorghiu care era în SUA. Așa a vrut soarta. Am avut un concert în Las Vegas, după care au urmat altele. S-a legat o prietenie, după care dumnealui mi-a deschis calea să ajung și la mare, în 2016, ca să cunosc mai mulți artiști – Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu și alți artiști.
Domnul Gheorghiu mi-a oferit niște piese pe care le-am înregistrat. Aveam de gând să facem și niște turnee, dar ne-a dat peste cap această pandemie.
Mereu tind spre o colaborare și o prietenie cu artiștii valoroși din România pe care îi respect foarte mult.
Într-un interviu, ați spus despre artistul Gheorghe Gheorghiu că îl îndrăgiți foarte mult. Ce alți artiști români sunt mai apropiați sufletului dumneavoastră?
Este Fuego. El este un artist iubit la noi în Basarabia, foarte apreciat. Sper la o colaborare, de ce nu? Am și eu repertoriul meu mai multe cântece de Vieru pe care mi le-a oferit și avem ceva în comun. Cred eu că ar putea să se lege pe viitor o colaborare.
În 2018, am avut un turneu prin toată România, în orașele mari. S-a numit ”România în sărbătoare” și a fost dedicat Centenarului. Acolo am cunoscut-o pe Elena Merișoreanu, o doamnă deosebită a folclorului românesc, am mai întâlnit și din generația mai tânără, dar mai mult contactez artiști cu care sunt pe aceeași lungime de undă.
Am rămas încântată.
La Bârlad, erau vreo 15.000 de oameni. Fiecare cântec a fost apreciat și aplaudat.
Cum ați simțit publicul din România?
Este un public minunat. Spun ceea ce am simțit personal. Românii au fost foarte receptivi peste tot, nu am avut nici o problemă. Publicul – deschis, pentru frumos, pentru a asimila la prima vedere ceva nou. Am foarte mulți admiratori, îmi scriu pe rețelele de socializare. Sunt foarte fericită.
Am dorit foarte mult să ajung și la niște televiziuni din România la care nu am ajuns, din păcate. Nu știu de ce. Spre exemplu, TVR 2, ”Drag de România mea”… Poate-mi vine și mie rândul cândva. Sau la posturi de televiziune private care au o acoperire mai mare pe teritoriul României.
Mi-e dragă România, am prieteni, vin cu inima deschisă.
Pentru 2022 pregătesc în România un spectacol de autor, fiindcă voi avea un jubileu, 35 de ani de activitate și 55 de viață. Am purtat niște discuții la Bârlad, ca să-mi formez de pe acum un turneu de care să mă bucur și eu, și spectatorii.
Avem nevoie de oameni care să se implice. În Moldova e mai ușor să organizezi. Când treci peste Prut ai nevoie de susținere, atât organizatoric, cât și financiar.
Cânt atât muzică ușoară, dar și etno, populară și latino. Am un repertoriu vast. Am cucerit publicul din România prin cele 3 stiluri introduse în program. Publicul iubește diversitatea. Finalizam de fiecare dată cu muzică populară.
În partea a doua a interviului, Lenuța Burghilă a răspuns la câteva întrebări neconvenționale. Care este ultimul proiect în care s-a implicat și ce speră să realizeze veți afla în curând.
BRUXELLES, 3 mar – Sputnik. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că aeroporturile și alte puncte de trecere a frontierei nu trebuie să ceară călătorilor să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul unei țări, de vreme ce vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie.
OMS a arătat de asemenea că vaccinurile anti-COVID-19 nu pot fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.
De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS.
OMS atrage chiar atenția că utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.
Pe de altă parte, OMS a evidențiat că persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc ar trebui să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19, deși potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".