CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik, Ion Burzum. Misterioasa trupă din Republica Moldova, Carla’s Dreams, al cărei interpreți își ascund fața în spatele machiajului, și-a lansat două noi videoclipuri, care timp de câteva ore au atins un număr record de vizualizări pe rețele de socializare.
Admiratorii trupei glumesc: dacă anterior vedetele lansau un videoclip pe lună, iar apoi dispăreau pe o jumătate de an, astăzi aceștia își lansează noi producții pe bandă rulantă. În același timp, fanii au observat că interpreții au început să se repete — ultimele două videoclipuri seamănă ca două picături de apă. Publicul a adresat mai multe întrebări regizorului celor două clipuri.
Luni, 27 noiembrie, Carla’s Dreams au publicat un clip la piesa “Inima”, realizat în colaborare cu Delia și Animal de Pradă.
Anume ultima creație a trezit cele mai fierbinți dezbateri în spațiul virtual. Fanii au fost mirați că la filmarea ultimului clip au fost folosite decorațiile din clipul la piesa „Formula Apei”, lansat săptămâna trecut. Nu este exclus că regizorul și interpreții au făcut-o premeditat, lansând un mesaj ascuns.
Această organizație, creată cu scopul de a promova și proteja patrimoniul cultural și mediul natural, publică astfel de evaluări anual. Șapte dintre cele mai vulnerabile ținte au fost selectate din 12 candidați. Semnificația monumentului a fost luată în considerare, precum și gravitatea pericolului care îl amenință.
Un alt criteriu de selecție a fost potențialul acestor locuri în calitate de catalizator pentru o dezvoltare socio-economică durabilă.
Se găsesc în munții stâncoși la sud de municipiul Arredondo. Capela, a cărei construcție a fost recent datată din 660-680 d.Hr., este încă în funcțiune și se fac slujbe. Cu toate acestea, clădirile sunt de mult timp în degradare, iar vizitatorii pot intra liber și deteriora monumentele.
Este singura din lume de la deschiderea sa în 1889 și care încă folosește toate echipamentele de la sfârșitul secolului al XIX-lea. În primăvara anului 2020, compania feroviară Achensee a dat faliment și subvențiile promise de guvernul provincial tirolean nu au fost încă plătite.
Construit între 1876 și 1929, este un exemplu excelent de arhitectură neoclasică europeană. În martie și decembrie 2020, orașul Zagreb a fost lovit de două cutremure puternice care au afectat grav acest loc. Arcadele, pavilioanele, Biserica Împăratului-Hristos, multe pietre funerare și sculpturi au fost avariate. Ploile abundente și pandemia COVID-19 au făcut dificilă evaluarea pagubelor și reconstruirea cimitirului.
Amorgos, Kimolos, Kythira, Sikinos și Tinos alcătuiesc așa-numitul „peisaj cicladic” - o parte importantă a identității grecești. Este în pericol grav din cauza programului propus de instalare a turbinelor eoliene pe aceste insule și în apropierea siturilor arheologice.
A fost construită în 1570 și de atunci a fost deschisă publicului. Este unul dintre cele mai bune exemple ale Renașterii toscane, păstrată în forma sa originală. Dar în 2020, grădina a fost lovită de vreme rea și de furtuni, care au provocat pagube semnificative întregului amplasament. Aproximativ 30 de copaci - o treime din total - și o parte din labirintul de buș au fost smulși. Trei statui din secolul al XVII-lea, precum și sistemele de iluminat și irigare, au fost grav avariate.
Construită în secolul al XIV-lea, mănăstirea este unul dintre cele mai importante monumente religioase medievale din Europa. Însă, din 2006, a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca pe cale de dispariție. Mănăstirea și împrejurimile sale se confruntă cu provocări din cauza problemelor juridice și instituționale nerezolvate.
Poșta a fost ridicată în 1974 în stilul modernist al epocii postbelice. Structura puternică a clădirii, realizată din beton armat în formă de floare de lotus, trebuia să simbolizeze restaurarea orașului Skopje după puternicul cutremur din 1963. Clădirea a supraviețuit unui incendiu masiv în 2013, dar geamurile originale, frescele, mobilierul personalizat și iluminatul au fost fie complet distruse, fie grav avariate. Astăzi, clădirea se află într-un pericol și mai mare din cauza abandonului și uzurii.
Ceremonia a 63-a a Premiilor Grammy, principalul premiu muzical din lume stabilit de Academia de înregistrări din SUA, s-a încheiat la Staples Center. Spectacolul a fost inițial programat să se desfășoare pe 31 ianuarie, dar a fost amânat din cauza pandemiei.
Pe scenă au evoluat Harry Styles, BTS, Dua Lipa, Billie Eilish, Cardi B și Megan Thee Stallion, Taylor Swift, Post Malone și alți artiști, care au trebuit să cânte fără sprijinul publicului de această dată: „Grammy-2021” a avut loc cu respectarea distanței sociale și fără public în sală.
Ceremonia a avut loc în ciuda acuzațiilor de corupție, aduse Academiei de Înregistrări, părtinire împotriva femeilor și a artiștilor negri. Amintiți-vă că Zayn Malik, The Weeknd, Justin Bieber și alți artiști au decis să boicoteze premiul în acest an.
Beyoncé a primit un număr record de statuete: numărul total al premiilor sale a ajuns la 28. „Istoria se face din nou. Beyoncé este acum cântăreața cu cele mai multe premii Grammy - 28 ”, au spus organizatorii pe Twitter.
Un alt favorit al premiului, cântăreața americană Billie Eilish, a primit un Grammy pentru cea mai bună melodie scrisă pentru Visual Media. Victoria a fost adusă vedetei de piesa No Time To Die, care a devenit coloana sonoră a ultimului film James Bond. Taylor Swift, cu piesa muzicală Cats, Cynthia Erivo, cu piesa pentru filmul Harriet, și compozitorii Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez au concurat pentru premiul din această categorie. Eilish și-a împărtășit victoria cu fratele și partenerul ei muzical Finneas O'Connell.
O victorie neașteptată a fost cea a DJ-ului din Kazahstan Imanbek Zeykenov, cunoscut sub numele de Imanbek, la categoria „Cel mai bun remix non-clasic”. Triumful DJ-ului în vârstă de 20 de ani a adus un remix al piesei „Roses” de SAINt JHN, Zaykenov a lansat-o ca single în septembrie 2019. De asemenea, nominalizați la premiu au fost remix-ul RAC Do You Ever? Phil Good, Morgan Page cu Imaginary Friends of Canadian DJ Deadmau5, americanul Louie Vega cu Praying For You și Haywyre cu Young & Alive.
La categoria Cel mai bun artist nou, premiul a revenit cântăreței americane de rap Megan Thee Stallion. Cântăreața country Ingrid Endress, muzicianul indie rock Phoebe Bridgers, actrița și cântăreața Noah Cyrus, rapperii Chika D Smoke și DJ-ul canadian Kaytranada au luptat pentru victorie. Melodia I Can’t Breathe a cântăreței americane H.E.R. a câștigat nominalizarea la Cea mai bună melodie a anului.
Lady Gaga și Ariana Grande au câștigat categoria Best Pop Duo / Group Performance cu piesa lor Rain On Me. "Cel mai bun disc de dans" a numit piesa Kaytranada și Kali Uchis "10%". În categoria „Cel mai bun album vocal tradițional pop”, primul loc s-a clasat pe discul American Standard al muzicianului popular James Taylor. The New Abnormal de The Strokes a fost recunoscut drept cel mai bun album rock, Live at the Royal Albert Hall de trupa rock Snarky Puppy a fost ales drept cel mai bun album instrumental din 2021. Cea mai bună nominalizare la albumul R&B a câștigat John Legend's Bigger Love. Cel mai bun album de rap a fost King's Disease de rapperul Nas.
Pe covorul roșu, câștigătorii, invitații și participanții la ceremonie au pozat pentru fotografi într-o mare varietate de ținute. Beyoncé și Noah Cyrus au ales look-ul de modă Schiaparelli, Dua Lipa purta în mod tradițional Versace, iar Harry Styles și Billie Eilish purtau Gucci. Taylor Swift a optat pentru o rochie florală din noua colecție Oscar de la Renta, Jheney Aiko a arătat foarte impresionant într-o rochie roz stratificată Giambattista Valli până la podea, iar Haim a pozat în arcuri monocrome proiectate de Raf Simons și Miuccia Prada. Verificați cele mai elegante ținute de vedete de pe covorul roșu Grammy 2021.
Urmăriți galeria foto Sputnik.
Cântăreața Doja Cat la premiile Grammy din Los Angeles
Cântăreața Cardi B cântând la festivitatea de decernare a premiilor Grammy din Los Angeles
Cântăreața Taylor Swift la premiile Grammy din Los Angeles
Cântărețul Harry Styles la Premiile Grammy din Los Angeles
Cântăreața Phoebe Bridgers și actrița Noah Cyrus la premiile Grammy din Los Angeles
Cântăreața din Costa Rica Debi Nova la Los Angeles Grammy Awards
Cântărețul Mickey Guyton la Los Angeles Grammy Awards
In this handout photo courtesy of The Recording Academy, British singer-songwriter Dua Lipa performs during the 63rd Annual Grammy Awards Ceremony broadcast live from the Staples Center in Los Angeles on March 14, 2021.
Cântăreața Dua Lipa cântând la premiile Grammy din Los Angeles
Producător de muzică și cântăreț Anderson Park la Los Angeles Grammy Awards
Cântăreața Billie Eilish și cântăreața Finneas O'Connell la Los Angeles Grammy Awards
Grupul sud-coreean BTS cântă la Premiile Grammy din Los Angeles
Cântăreața Megan Thee Stallion la premiile Grammy din Los Angeles
Cântăreața country Maren Morris și chitaristul John Mayer la Los Angeles Grammy Awards
Cântăreața Doja Cat cântând la premiile Grammy din Los Angeles
Cântăreața portoricană Bad Bunny la Los Angeles Grammy Awards
Cântăreața Dua Lipa la premiile Grammy din Los Angeles
Cântăreții Beyoncé și Megan Thee Stallion la premiile Grammy din Los Angeles
BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Cel mai implicat parlamentar în problemele Sănătății, deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză PNL și pe premierul Florin Cîțu de ”trădare politică” în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.
”Un om de stat vorbește cu partenerii cu care este la guvernare, caută împreună, dacă este cazul, o soluție pentru un alt ministru, nu face un gest unilateral, fără să se consulte cu cei pe care îi numește parteneri”, a declarat Ungureanu pentru RFI.
Deci, consideră Emanuel Ungureanu ”este un act de agresiune pe care îl face PNL, spun eu, în înțelegere cu o parte dintre pesediștii cu care s-a înțeles tot timpul foarte bine PNL în guvernarea USL”.
”Nu schimbi niciodată ministrul într-o coaliție, fără să te consulți cu partenerii tăi. A fost un act de trădare politică, pe care eu îl consider ca fiind și foarte laș”, acuză deputatul USR PLUS.
Precizăm că deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu este membru în Comisia de Sănătate și unul dintre susținătorii principali ai lui Vlad Voiculescu.
Cu toate acestea, Emanuel Ungureanu este unul dintre principalii critici ai sistemului adoptat de Ministerul Sănătății și DSU – împărțirea spitalelor în COVID și non-COVID, acuzând că asta a dus la netratarea și chiar multor pacienți cu boli cronice.
De asemenea, Ungureanu a denunțat (chiar la DNA) fapte de corupție din pandemie săvârșite în perioada Nelu Tătaru – Ludovic Orban, inclusiv trimiterea de ”ajutoare” de proastă calitate și fără contracte de achiziție în Republica Moldova.