Femmes

A fost dezvăluit secretul atracției fizice pentru femei

167
(reînnoit 13:10 29.10.2017)
Un grup de cercetători europeni au realizat un studiu pentru a stabili care ar fi principalul criteriu în fizicul femeilor care le face atractive

BUCUREŞTI, 29 oct — Sputnik. Oamenii de știință au dezvăluit ce ar servi drept criteriu esențial pentru atragerea fizică a bărbaților față de femei. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de știință europeni, ale căror rezultate au fost publicate în revista Evolutionary Psychological Science, spatele arcuit ar fi principalul criteriu care mărește atracția fizică a unui bărbat pentru o femeie.

În timpul experimentului, experții au arătat voluntarilor modele tridimensionale de diferite tipuri de posturi feminine și le-au cerut să evalueze nivelul atracției lor pe o scară de la 1 la 10. Specialiștii au observat reacțiile cu ajutorul oculometrelor care definesc pe ce parte a corpului a fost plasat ochiul unui sau altui voluntar.

S-a constatat că printre femeile care aveau parametri fiziologici identici, voluntarii au găsit femeile cu spatele arcuit "mai atractiv". În plus, cu cât spatele femeii a fost arcuit mai mult, cu atât mai mulți voluntari se uitau la coapsele ei un timp mai îndelungat. Aceste date arată că o ființă umană, ca și alte mamifere, percepe spatele arcuit ca un semnal pentru împerechere, spun cercetătorii.

Участницы Всероссийского конкурса красоты Miss World Russian Beauty
© Sputnik / Evgenya Novozhenina
Участницы Всероссийского конкурса красоты Miss World Russian Beauty
167
Tagurile:
Semne, Atracţie, Femeie

Загрузка...