CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Roboții dotați cu motor electric se deplasează pe trotuar cu viteza unui pieton (aproximativ 6 km/oră), știu să evite obstacolele și persoanele pe care le întâlnesc în cale. Fiecare model este dotat cu 9 camere video, senzori ultrasunet cu o rază de 360 de grade, microfoane și boxe.
Robotul are capacitatea de a transporta 9 kilograme de încărcătură. Comanda se păstrează într-o secțiune protejată cu o parolă. În acest fel, doar clientul are acces la comandă cu ajutorul un PIN pe care îl primește prin SMS.
Deocamdată, serviciul este disponibil doar în Germania și Olanda. Totodată, astfel de livrări se efectuează exclusive pentru clienții care locuiesc în raza de 1,5 kilometri de cel mai apropiat restaurant Domino's.
Conform unui sondaj efectuat vara anului trecut, peste o jumătate de americani consideră că livrarea pizzei cu ajutorul dronelor va deveni un lucru obișnuit către anul 2036. În realitate, mai multe magazine din SUA intenționează deja să folosească drone pentru transportarea mărfurilor.
Spre exemplu, Amazon a început acum trei ani să testeze serviciul Prime Air pentru livrarea coletelor în 30 de minute. La rândul său și compania Google dispune de serviciul de livrare cu ajutoru dronelor — Project Wing.
În prezent în SUA este interzisă utilizarea dronelor în scop comercial, însă Agenția Federală pentru Aviația Civilă din SUA intenționează să relaxeze prevederile legislației în domeniu.
BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Anna Lesko, cunoscuta artistă, dă o lecție de diplomație politicienilor români.
Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, artista se declară ”siderată” de ceea ce se petrece la Washington și subliniază faptul că România este o țară supusă.
Lesko precizează că, pe viitor, dacă un ambasador străin va veni la noi în România să ne dea lecții, atunci clasa politică, în frunte cu președintele și premierul nu ar trebui să aibă o atitudine de supunere și ascultare.
”Am urmărit siderată evenimentele din Washington și dacă un ambasador al altei țări îndrăznește pe viitor să ne țină lecții despre democrație fără ca Președintele sau Premierul nostru să-l pună la punct - înseamnă că suntem o țară de impotenți. Atât am avut de spus...”, a scris Anna Lesko.
Menționăm că sunt cunoscute declarațiile ambasadorilor americani la București care au intervenit de multe ori în problemele interne ale României, dându-ne lecții despre ”statul de drept” sau înfierând ”baronii roșii”.
Mai mult decât atât, Adrian Zuckerman, fostul ambasador SUA în România, era criticat de Dan Tăpălagă, într-o opinia publicată pe g4media.ro , pe motiv că a suprins pe toată lumea prin formulările sale abrupte, care ”l-au scos din haina de diplomat”.
Mai mult decât atât, Zuckerman s-a plasat, printr-o ieșire publică, în poziția de agent electoral al Guvernului Orban și al PNL.
Adrian Zuckerman a fost singurul care și-a exprimat public, fățiș, poziționările politice explicite, spre deosebire de predecesorii săi.
Nici liderii politici nu sunt lipsiți de sensibilități. O bună parte a liderilor politici au pe lângă gospodăria lor cel puțin o pisică sau un câine. Sputnik vă propune o colecție de imagini din trecut și din prezent despre patrupezii liderilor statelor lumii.
Președintele ales al SUA, Joe Biden, și câinele său Major
Prima doamnă a SUA, Michelle Obama și Jill Biden, soția lui Joe Biden, cu câinele lor Champ
Pisica Paddles a prim-ministrului din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu câinele Yume, de rasă Akita Inu
Președintele Republicii Coreea, Moon Jae-In, cu câinele său Tory, în Seul
Președintele Franței, Emmanuel Macron, iese din Palatul Elysee însoțit de câinele Nemo.
Soția președintelui Cehiei, Miloš Zeman
Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, își plimbă terrierul de Boston, cu numele Lennu.
Premierul Malaeziei, Najib Razak, pozează cu pisica lui Kiki, la reședința lui din Kuala Lumpur
Președintele SUA, Barack Obama, cu copiii și câinele lui Bo, la Casa Albă
Ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, și motanul lui Larry pe Downing Street.
Președintele Bill Clinton și soția lui, cu pisica Soks la Casa Albă, anul 1996
Președintele SUA, George Bush, cu câinele său Barney la Casa Albă, 2003
Jurnalista și soția cancelarului federal al Germaniei, Gerhard Schröder, Doris Schroeder-Koepf, cu câinele său la Hanovra
Prim-ministrul Israelului Benjamin Netanyahu, cu câinele său Kaya
Utilizate eficient, rețelele de socializare ne ajută să vindem un produs, să facem mai mulți bani sau să devenim renumiți. Pentru aceasta este suficient să aplicăm simple tehnici de marketing, să transmitem mesaje coerente și ingenioase și să avem răbdare. Despre pașii care trebuie urmați, în acest scop, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise.
Persoanele care încep afaceri mici sunt încurajate să facă, periodic, live-uri pe rețelele de socializare. Această tehnică atrage atenția publicului care, ulterior, va solicita sau va recomanda produsul sau serviciul promovat.
”Există așa o persoană care se numește Corina. Ea face cursuri de engleză. În decurs de jumătate de an a devenit cunoscută în Chișinău datorită live-rilor pe rețeaua de socializare. O dată în săptămână ea făcea un live și vorbea despre activitatea ei. În prezent, ea este tăguită de fiecare dată când cineva se interesează despre cursuri de limba engleză. Ce a ajutat-o pe ea? Faptul că făcea constant live și vorbea despre activitatea ei”, a povestit Vadim Cușnir.
Storytelling este o altă tehnică de promovare eficientă a unei activități pentru rețelele de socializare. Aceasta reprezintă o poveste despre activitatea unei persoane sau instituții, relatată simplu și captivant.
”Povestești de ce ești implicat în această activitate. Vorbești despre dificultățile prin care ai trecut, cu ce provocări te confrunți și care este feedback-ul clienților. Este cea mai ușoară metodă de a atrage atenția. Textul trebuie să fie scurt și să respecte acea structură predată în școală: introducere, cuprins și încheiere. Începutul unui storytelling trebuie să fie captivant. Fie începem cu un citat, fie cu o întrebare. Iar în text trebuie să se regăsească mesajul din citat sau răspunsul la întrebare”, a precizat Vadim Cușnir.
Ce greșeli trebuie evitate în procesul de promovare a unei afaceri pe rețelele de socializare aflați din interviu.
Autor: Maria Dimineț