Portretul Regelui Mihai

Ultimatum monarhist: schimbați Constituția sau luăm președinția!

1228
Grupul de Acțiune pentru Monarhie: "Așteptăm o reactie pozitivă a partidelor până la 31 martie, altfel candidatul monarhist va fi prezentat în cursul lunii mai"

BUCUREȘTI, 19 ian — Sputnik, Evan Răutu. Un mesaj mai puțin obișnuit a fost lansat de "Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație", care solicită tuturor partidelor parlamentare ca "începând cu 1 februarie 2018, data deschiderii noii sesiuni a Parlamentului, să decidă reunirea în Adunare Constituantă, care sa adopte o noua Constituție a României".

Coroană
© Sputnik / Сергей Пятаков

Conform grupării monarhiste, această noua Constituție are trebui să prevadă "în mod obligatoriu" că România să fie monarhie"

"Forma de guvernământ a României este monarhia constituțională în baza Normelor Fundamentale ale Casei Regale a României, stabilite de ultimul Suveran legitim, Majestatea Sa Defunctă Regele Mihai I", se scrie în comunicat. "Prerogativele viitorilor monarhi constituționali ai României ar urma să fie stabilite în spiritul Constituției din 1923", se precizează în documentul transmis presei.

Inițiativa Grupului de Acțiune pentru Monarhie și Democrație se bazează pe declarația dată pe 22 decembrie 2017 de Călin Popescu Tariceanu, președintele Senatului referitor la avantajele regalității constituționale. Iată textul citat de monarhiști.

"Monarhia Constituțională prezintă avantajul că situeaza monarhul deasupra și în afara jocului politic și a partidelor politice. Președintele, în loc să fie un arbitru, preferă tot timpul să fie un jucător, care în loc să-și îndeplinească rolul constituțional de mediator între puterile statului, devine jucător și își pierde credibilitatea. Sistemul constituțional românesc este unul hibrid, care are săditi în el germenii conflictului".

Aceasta declarație consideră monarhiștii, este o argumentare suficientă pentru ideea schimbării Constituției. În acest context, monarhiștii dau un fel de ultimatum partidelor parlamentare și le cer o "reacție pozitivă până la data de 31 martie 2018".

În caz contrar, monarhiștii anunță că este pregătită o alternativă care vizează preluarea puterii!

"Mai multe personalități ale vieții publice, cunoscute pentru vederile pro-monarhie, respectate de monarhiști, având un profil moral și profesional impecabil și, mai ales, fără implicare politică în ultimii 28 de ani sunt dispuse să-si asume, în 2019, responsabilitatea unei candidaturi la funcția de presedinte al României", declară Grupul monarhist.

Dar, atenție, nu va fi o candidatură obișnuită (și, eventual, un mandat) ci "singura temă de campanie a acestui candidat va fi să lămurească opinia publică asupra avantajelor monarhiei", dar și să demonstreze "ce dezastru a fost, este și ar mai putea fi forma de guvernământ republicană" pentru Romania!

Și, din nou atenție, Grupul consideră victoria "previzibilă", ba chiar "indiscutabilă dacă cei 5 milioane de monarhiști estimați de sondajele de opinie s-ar prezenta la vot".

"Acest președinte va uza de toate mijloacele constituționale pentru instaura monarhia: discuții cu partidele politice, cu reprezentanți de frunte ai societății, eventual consultarea românilor prin referendum", își explică Grupul strategia.

Mai mult, daca în termen de 1 an de la preluarea mandatului respectivul președintele nu va instaura monarhia în România, "acest eventual președinte va demisiona"!

Finalul comunicatului aduce la cunoștința partidelor și a opiniei publice un nou termen — cel la care va fi prezentat public "campionul" monarhiștilor, cel care își va asuma candidatura întru aducerea regalității.

"Sperăm că distinșii reprezentanți de frunte ai partidelor politice au înțeles sensul mesajului nostru și vor acționa ca atare — în lipsa unei reacții pozitive din partea domniilor lor, candidatul nostru va fi prezentat opiniei publice în cursul lunii mai a anului curent!", își încheie comunicatul "Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație".

1228
Tagurile:
etape, restaurare, Monarhie, convocare, Adunare Constituantă, Ultimatum, "Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație", România
Тема:
Casa Regală a României (66)
Tematic
Sondaj: Monarhia poate fi o soluție pentru România?
Se lansează manualul şcolar „Istoria Monarhiei din România"
Sondaj pentru monarhie în România: rezultat zdrobitor
Legiferarea Casei Regale - "se impune referendum pentru monarhie"
Până la urmă "Monarhia salvează România"?
Participare la Ceremonia de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Legea privind intonarea Imnului de stat și demnitatea națională nu se cenzurează!

618
Un fapt de extraordinară gravitate s-a întâmplat la ceremonia preluării de către România a Președinției Consiliului UE de la Ateneul Român.

Imnul de stat al României a fost cenzurat deliberat de către organizatori. Simbol românesc, imnul României, a fost intonat ciuntit de către Corul Madrigal. Conform Legii nr.75 din 16 iulie 1994, intonarea în variantă scurtă a imnului național prevede intonarea strofelor 1, 2,4 și 11. Strofa a 11-a are următoarele versuri:

„Preoți, cu crucea-n frunte! căci oastea e creștină,
Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’pământ!”.

Cenzurarea Imnului de stat al României se pedepsește conform legii. În acest sens, poliția și jandarmeria română sunt obligate prin lege să amendeze organizatorii ceremoniei de la Ateneul Român. Sigur că cenzurarea unei strofe din Imnul Național al României nu a fost o gafă intenționată a corului Madrigal. La acest nivel, în care s-a organizat ceremonialul cu participarea directă a Guvernului României și Președinției, lucrurile au fost premeditate de la vârful ierarhiei noastre de stat. În ultima strofă a Imnului Național din poezia ”Deșteaptă-te, române!” pentru care s-a murit la 1848/1849 este menționat rolul clerului ortodox în lupta pentru dreptate, egalitate, libertate și suveranitate naționale.

Este mai mult decât evident că pe eurofuncționarii corupți și atei de la Bruxelles i-ar fi deranjat amintirea fundamentelor creștine ale Europei și lupta bisericii ortodoxe pentru libertate națională. De altfel, Donald Tusk este un ateu declarat, iar celebrul președinte al Comisiei Europene este un admirator declarat al lui Karl Marx, care ura religia creștină și a fost vinovat moral de uciderea a circa o sută de milioane de oameni de către regimurile bolșevice, care i-au aplicat ideile ”luptei și urii de clasă”. De altfel, Juncker a dezvelit ”colosul din Trier”, o statuie uriașă a lui Karl Marx în orașul german în care s-a născut filosoful comunist. În celebrul său discurs Junker a atacat religia și a adus elogii filosofului comunist ale cărui idei a semănat moarte în Europa și-n lume. Astfel, că nu mă miră cenzurarea Imnului Național prin încălcarea legii la ceremonia de la Ateneul Român.

Nu mă mai miră că România devine o subcolonie

E de apreciat că Asociația Neamunit a transmis o scrisoare deschisă prin care cere sancționarea vinovaților de încălcarea legii. În lipsa unei explicații oficiale din partea organizatorilor, asociația Neamunit a adresat un protest Ministerului Afacerilor Interne și Prefectului Municipiului București, în care solicită luarea măsurilor legale care se impun pentru a sancționa organizatorii oficiali ai ceremoniei de la Ateneul Român, după cum prevede art.24 alin.1 pct. (i) din HG 1157/2001, care precizează că „intonarea imnului național cu alt text și cu altă partitură decât cele stabilite de lege (…) constituie contravenție și se sancționează cu amendă”.

„Indiferent de motivele avute în vedere de către organizatorii evenimentului, considerăm că cenzurarea voită a imnului de stat al României este total inacceptabilă dar și în mod clar ilegală. Acest fapt reprezintă evident atât o încălcare a demnității poporului român, cât și o încălcare a articolului 9 din cadrul legii nr.75/1994”, se spune în comunicatul asociației Neamunit.

Totuși, să nu fim naivi să considerăm că doar câțiva șefi de protocol de la guvern și președinție sunt vinovați. În astfel de manifestări de stat, la cel mai înalt nivel, se implică agenții SRI și SPP, care, poate din ignoranță sau pentru a face pe plac invitațiilor anticreștini sau atei de la Bruxelles, au permis încălcarea legii? Nu știu de ce nu mă miră ”întâmplarea”, atunci când o parte din conducerea Academiei SRI duce o politică educațională în maniera fostei Școli de partid ”Ștefan Gheorghiu”, lucru evidențiat de rectorul acestei instituții, care într-un interviu relativ recent ataca patriotismul și creștinismul în maniera ideologiei lui ”Ana Pauker, Luka și cu Dej, care bagă spaima în burghezi”? Cu astfel de ”profesori”, care nu respectă sloganul ”Patria a priori” nu mă mai miră că România devine o subcolonie în care democrația, libertatea și fundamentele naționale sunt călcate în picioare, iar multinaționalele și ambasadele străine țin loc de guvernare?

De aceea identificarea autorilor încălcării flagrante a legii Imnului de stat de la Ateneul Român trebuie făcută imediat și vinovații amendați sever conform legii, pentru ca astfel de slugărnicii penibile împotriva demnității românești de către oficiali să nu se mai repete absolut niciodată.

Ionuț Țene este istoric, publicist și scriitor român.

Sursa: NapocaNews.ro

Notă: Intertitlurile și alineatele aparțin redacției Sputnik.

618
Tagurile:
UE, România, Colonie, imnul național

Загрузка...
Noaptea muzeelor, cetatea Soroca

Miniatura cetății Soroca, în grădina unui castel al Familiei Regale (FOTO)

167
(reînnoit 13:05 10.01.2019)
O miniatură a cetățeii Soroca se află în grădina Castelului Săvârșin, care aparține Casei Regale a României.

BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik. Familia Regală a publicat pe Instagram imaginea unei miniaturi a cetății Soroca care se află la Castelul Regal de la Săvârșin.

“Miniatură a cetății basarabene Soroca, aflată în parcul regal de la Săvârșin. Lucrarea în piatră a fost oferită în dar Familiei Regale la o vizită în Raionul Soroca, în anul 2006”, se spune în comentariu publicat la imaginea postată.

Castelul Săvârșit se află în județul Arad și a revenit în posesia Casei Regale pe 1 iunie 2001. În jurul castelului se află un parc dendrologic, înființat de vicecomitele Andras Forray, în anul 1514.

167
Tagurile:
Casa Regală a Românie, Soroca
Тема:
Casa Regală a României (66)
Tematic
Programul funeraliilor lui Mihai I: Casa Regală va face o declarație la 19.00
Lovitură pentru Casa Regală - schimbare mare a intenției legice și a finanțării
Casa Regală dă o adevărată lecție lui Iohannis și politicienilor! Fără replică!...
Fostul principe Nicolae, reacţie - Casa Regală nu participă la nunta lui

Загрузка...

Imagini incredibile ale erupției vulcanului Lewotolok în Indonesia

0
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
Imagini incredibile ale erupției vulcanului Lewotolok din Indonesia. Peste 4 mii de persoane au fost evacuate.

Peste 4 mii de persoane au fost evacuate din zonele adiacente locului erupției vulcanului Ile Lewotolok, de pe insula indoneziană Lembata, a anunțat luni presa occidentală, cu trimitere la agenția indoneziană pentru situații excepționale.

Totodată, un stâlp de funingină, provocat de erupție, s-a ridicat la o înălțime de 4 kilometri, motiv pentru care a fost închis aeroportul local.

Zona periculoasă din jurul craterului vulcanului, în care accesul este interzis, a fost extinsă de la 2 la 4 kilometri.

Totodată, autoritățile au sfătuit localnicii să utilizeze măști de protecție, pentru a nu inhala funinginea vulcanică.

0
 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © AFP 2020 / Geological Agency of Indonesia

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Antara Foto/Aken Udjan

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia, un stâlp de funingine cu o înălțime de 4 mii de metri

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © AFP 2020 / Joy Christian

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Antara Foto/Aken Udjan

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

 • Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia
  © REUTERS / Muhammad Ilham

  Erupția vulcanului Lewotolok din Indonesia

Tagurile:
vulcan

Загрузка...