Duma de stat a Rusiei

Rusia ar putea simplifica condițiile de angajare a moldovenilor

140
(reînnoit 12:35 04.06.2021)
Deputații ruși vor examina posibilitatea simplificării condițiilor de angajare a cetățenilor moldoveni în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Astăzi în Duma de Stat a avut loc o întrevedere a deputaților cu liderii asociațiilor care reprezintă interesele cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Rusiei.

Un subiect aparte al discuțiilor dintre deputați și reprezentanții diasporei a constituit problema patentelor de muncă. Mulți dintre cetățenii moldoveni vin în Rusia la muncă, motiv pentru care tot ce este legat de obținerea unui loc de muncă și condițiile de muncă este foarte important pentru ei. Oaspeții s-au adresat deputaților cu rugămintea de a examina posibilitatea extinderii asupra cetățenilor moldoveni a regimului destinat cetățenilor statelor Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), care nu au nevoie de patente. Chiar dacă Moldova deocamdată nu este membrul deplin al UEEA, ea se bucură de statutul de membru observator, precum Uzbekistanul și Cuba.

Deputații ruși au reconfirmat importanța muncitorilor migranți pentru economia rusă și au anunțat că în prezent comisiile de profil desfășoară o activitate în acest sens, dând asigurări că vor depune toate eforturile în vederea creării unor condiții confortabile pentru aflarea și activarea muncitorilor moldoveni în Rusia.

Deputatul Leonid Kalașnikov și-a exprimat recunoștința cetățenilor Moldovei pentru păstrarea memoriei istorice, interesul față de limba și cultura rusă, și s-a declarat încrezător în dezvoltarea cooperării Rusiei și Moldovei într-o gamă largă de probleme.

El a atras atenția asupra situației politice încordate din Republica Moldova și și-a exprima îngrijorarea față de o evoluție negativă după alegerile anticipate.

Vicepreședintele Comisiei pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu diaspora Kazbek Taisaev a vorbit despre ajutorul acordat de către Rusia Moldovei în ultimii ani.

S-a remarcat cu regret că actuala conducere a Moldovei este reticentă față de dezvoltarea cooperării cu Federația Rusă, fiind date peste cap un șir de acorduri și înțelegeri încheiate cu președintele anterior, Igor Dodon, cu privire la preferințele economice pentru Moldova, acordarea creditului.

Președintele Comisiei pentru muncă, politică socială și problemele veteranilor, Iaroslav Nilov, născut în Moldova, a menționat importanța dezvoltării relațiilor umanitare și culturale dintre cele două țări.

La rândul său, reprezentanții diasporei moldovenești în Rusia au exprimat recunoștință conducerii Federației Ruse pentru ajutorul și sprijinul acordat cetățenilor Republicii Moldova în perioada pandemiei COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

140
Tagurile:
Moldoveni, Rusia
Tematic
Întâlnire România – Moldova, cu câteva aspecte importante omise
Comisia Europeană condiționează ajutorul pentru Republica Moldova de cedarea suveranității
BOMBA de la Arad: se vrea acoperirea… vina ”fuge” în Republica Moldova?

Un nou lot de vaccin "Sputnik V", adus cu avionul la Chișinău

67
(reînnoit 00:50 19.06.2021)
Aeronava care aduce din Federația Rusă un nou lot de vaccin "Sputnik V" aterizează pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Precizăm că pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tematic
A doua țară din UE care a început vaccinarea cu Sputnik V
Autorizarea din partea UE a vaccinului rusesc Sputnik V, amânată cu câteva luni
Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”

Загрузка...
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale

CEC a anulat trei secții de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului: Detalii

46
(reînnoit 17:51 15.06.2021)
Comisia Electoral Centrală a revizuit numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. CEC și-a revizuit hotărârea cu privire la organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Decizia a fost luată în urma discuțiilor din cadrul Comisiei Unificate de Control pe marginea subiectului dat și în vederea neadmiterii acțiunilor ce ar putea periclita buna desfășurare a procesului electoral.

"Inspectoratul General al Poliției a constatat dificultăți pentru forțele de ordine pentru asigurarea bunei funcționalități a procesului electoral în secțiile de votare din municipiul Bender și comuna Corjova, raionul Dubăsari", precizează CEC.

Cât ține de celelalte secții de votare, CEC a fost informat despre disponibilitatea asigurării măsurilor stabilite privind menținerea ordinii publice în localitățile unde își au sediul aceste secții. În context, Comisia Electoral Centrală a dispus organizarea a 41 de secții de votare și nu 44 așa cum a decis CEC anterior pentru alegătorii din regiunea transnistreană.

Conform datelor oficiale din Registrul de Stat al Alegătorilor, în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, sunt înregistrați peste 258 mii cetățeni cu drept de vot.

În data de 7 iunie, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a emis o notă prin care a atenționat asupra unor riscuri la adresa securității naționale în contextul deschiderii a trei secții de vot: în comuna Corjova din raionul Dubăsari și celelalte două – în municipiul Bender, localități cu regim sporit de securitate, necontrolate efectiv de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova și cu imposibilitate de intervenție în cazul apariției unor potențiale incidente.

46
Tagurile:
Detalii, CEC
Тема:
Alegerile parlamentare din Moldova - Rezultate

Загрузка...
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului