Billionaire financier George Soros

Soros luat în vizor: O carte despre planurile miliardarului, lansată la Chișinău

413
(reînnoit 17:59 01.03.2020)
Universitatea Populară din Chișinău a lansat ieri în prezența mai multor invitați de onoare traducerea cărții lui Pierre-Antoine Plaquevent ”Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului”.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Evenimentul de lansare a cărții lui Plaquevent a fost prilejul unei dezbateri despre rolul nefast al lui George Soros în societatea moldovenească. În cadrul conferinței de lansare a vorbit jurnalistul și editorul lucrării, Iurie Roșca, președintele Universității Populare din Chișinău, care l-a avut invitat pe autor în toamna anului 2019 în cadrul Forului Internațional de la Chișinău și s-a ocupat de publicarea cărții în Republica Moldova.

Iurie Roșca a explicat în discursul său că părintele spiritual al lui George Soros este filosoful englez de origine austriacă Karl Popper, autorul celebrei cărți ”Societatea deschisă și dușmanii ei”.

”În timp ce conceptul de  ”societate închisă” este definit destul de vag de către Popper (în această categorie fiind puse laolaltă statele cu regim monarhic, teocrațiile sau regimurile comuniste), în schimb, dușmanii noului tip de societate, al ”omului nou” ce ar urma să fie croit după calapodul lui Popper (și al ucenicului său Soros) sunt toți cei care trăiesc conform unor coduri civilizaționale tradiționale. Altfel zis, lumea ar urma să fie fasonată după niște tipare procustiene străine de tot ce a cunoscut omenirea de-a lungul istoriei sale milenare”, a declarat Iurie Roșca.

El a atenționat asupra faptului că Soros manifestă un soi de mesianism, de obsesie demiurgică, de o manie de a distruge ”lumea veche” până-n temelii și a o remodela prin intermediul unor inginerii sociale subtile.

Printre invitații de seamă ai Universității Populare cu ocazia acestui eveniment au fost domnul Vladimir Voronin, fost președinte al Republicii Moldova, Bogdan Țîrdea, doctor în politologie, deputat PSRM, precum și o delegație a mișcării social-politice ”VETO” din Armenia, condusă de liderul acesteia Narek Malian.

Lansarea cărții lui Pierre-Antoine Plaquevent ”Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului”
© Sputnik /
Lansarea cărții lui Pierre-Antoine Plaquevent ”Soros și societatea deschisă. Metapolitica globalismului”

Prin activitatea lor, a spus Țîrdea, aceștia execută directivele centrului de comandă care îi finanțează, urmărind impunerea unor norme societale extrem de periculoase pentru interesele naționale, morala publică și identitatea religioasă, culturală și de neam.Invitații care au vorbit la conferință au lansat teme importante de dezbatere. Astfel, Bogdan Țîrdea a făcut o amplă expunere asupra ingineriilor sociale aplicate de rețeaua Soros în mai multe țări ale lumii, atrăgând atenția audienței asupra procedeelor de influențare a opiniei publice, a vieții politice și a actului decizional la nivelul puterii de stat de către multitudinea de mercenari ai magnatului Soros, aceștia având roluri sociale de experți, gazetari și activiști politici sau civici.

 

Deputatul a remarcat că eficiența acestei rețele de bursieri ai miliardarului Soros se datorează unei finanțări de zeci și sute de milioane de dolari care permit întreținerea a sute de organizații neguvernamentale, precum și a unor structuri media cu acoperire națională sau regională. Rețeaua lui Soros lucrează pentru crearea unor stereotipuri în conștiința publică ce se pliază pe niște interese ostile atât integrității spirituale, cât și economiei naționale, a mai spus deputatul.

La rândul său, Narek Malian, președintele ”VETO” din Armenia, și-a împărtășit experiența sa de luptă cu structurile de influență ale lui Soros care, a declarat el, a reușit să aibă o influență decisivă asupra puterii politice din țara sa, dar și un efect devastator asupra valorilor tradiționale prin impunerea agendei LGBT și agresarea permanentă a Bisericii Apostolice Armene.

Narek Malina a cerut ca, întrucât este vorba de o confruntare cu un inamic puternic de talie mondială, rezistența în fața acestuia să fie organizată tot la o amploare planetară, prin solidarizarea militanților politici și civici din diverse țări într-un larg front internațional anti-Soros.

413
Tagurile:
Chișinău, Carte, Soros
Tematic
Un pericol - Soros pregătește un ”Facebook” propriu, implicații colosale
Viktor Orban s-a răzbunat: Timmermans, ”candidatul lui Soros”, a fost torpilat!
Investiții uriașe în școli de la Soros – scopul: distrugerea spiritului național
Avocatul lui Trump: Soros se află spatele numirii a patru ambasadori
Rețeaua Soros, deconspirată de un francez. Lansare de carte la Chișinău
Intrarea în Bulgaria

Bulgaria își deschide hotarele pentru turiștii moldoveni, dar cu o condiție - detalii

63
(reînnoit 20:32 27.07.2020)
Președintele Frontului Național pentru Salvarea Bulgariei (FNSB) Valeri Simeonov a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că moldovenii vor putea intra în Bulgaria, însă vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Bulgaria își deschide hotarele pentru cetățenii moldoveni, însă cu condiția ca să prezinte un test PCR negativ la intrarea în țară, informează rus.bg.

”La cererea sectorului turistic, turiștii din Moldova, Serbia, Kuweit, Israel și Macedonia de Nord vor fi admiși pe teritoriul Bulgariei dacă prezintă un test PCR negativ făcut cu cel puțin 72 de ore înainte de sosire”, a declarat președintele Frontului Național pentru Salvarea Bulgariei (FNSB) Valeri Simeonov, în cadrul unui briefing.

”Acest lucru va fi un ajutor important pentru cei din industria noastră hotelieră, care în prezent au nevoie de turiști străini pentru a-și completa locurile goale din hotelurile lor”, a spus el.

Grecia. Imagine simbol
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Astăzi, Ministerul Turismului a anunțat că Comisia Europeană a aprobat subvenții pentru zboruri charter organizate de operatorii de turism în Bulgaria.

Aprobarea subvențiilor de către Comisia Europeană a fost o condiție prealabilă pentru aplicarea măsurii de sprijin turistic. Subvenția este de 35 de euro pentru fiecare loc de zbor cu un minim de 100 de locuri. Operatorii de turism străini pot profita, de asemenea, de aceste subvenții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
Bulgaria
Tematic
Mai mulți moldoveni vor putea munci sezonier în Marea Britanie
„Prima Casă” tot mai accesibilă pentru moldoveni: Vezi ce se întâmplă
Ostașii moldoveni au mărșăluit la Parada Victoriei de la Moscova - Video

Загрузка...
Eugeniu Sidorcenco

COVID-19 se tratează, însă poate avea urmări: Povestea unui bărbat care a învins virusul

216
(reînnoit 00:46 26.07.2020)
Un tânăr de 34 de ani care a învins COVID-19 a povestit experiența prin care a trecut. Eugeniu Sidorcenco din Cimișlia a dezvăluit că, deși a respectat toate măsurile de protecție, coronavirusul nu l-a ocolit.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Eugeniu Sidorcenco din Cimișlia a povestit că timp de trei luni a respectat perioada stării de urgență, însă coronavirusul nu l-a ocolit. El, fratele şi mama sa s-au infectat la perioade scurte de timp. Experiența lui a fost descrisă într-un material publicat de Ministerul Sănătății. 

”Datorită profesionalismului medicilor, inclusiv al asistentelor medicale, pentru care am un respect deosebit, am făcut față situației şi am reușit să ne reabilităm. COVID-19 îți schimbă radical viaţa socială, te izolează de ceilalţi, îți dă toate planurile peste cap. Dacă pacienții cu alte maladii au acces liber afară, se plimbă, comunică cu alții, noi trebuia să stăm între patru pereți”, a declarat Eugeniu.

Bărbatul susține că virusul i-a afectat plămânii, iar unele simptome ale coronavirusului nu au dispărut nici după reabilitare. 

”Îmi era foarte greu să respir, simțeam că nu pot să trag aer în piept. Acum, periodic mai am dureri de cap. Aceste dureri sunt foarte accentuate. Şi mama mea, care s-a externat acum trei săptămâni, nu s-a reabilitat complet. În cazul ei, simptomele se manifestă mai agresiv. Are respirația îngreunată, febră, dureri de cap. Acest virus într-adevăr există, are consecințe grave şi nici până acum nu se știe cu exactitate care vor fi urmările asupra sănătății”, a precizat Eugeniu.

Bărbatul mai spune că nepăsarea și dezinformarea induc societatea în eroare. El a îndemnat oamenii să respecte măsurile de protecție și recomandările medicilor. 

”Medicii, specialiștii, știu exact care sunt consecințele şi ce măsuri trebuie să întreprindem, de aceea e important să ținem cont de recomandările lor şi să facem abstracție de la teoriile conspiraționiste. Măsurile epidemiologice chiar sunt ușor de respectat. Nu ne costă nimic să ne acoperim fața cu mască și să menținem distanța fizică. Nimeni nu are, deocamdată, imunitate la acest virus”, spune Eugeniu Sidorcenco.

Până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 22 483 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 475 în regiunea transnistreană. 372 de persoane sunt în prezent în stare gravă, iar 29 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1 025 sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare. Până acum, 15 608 oameni s-au vindecat de COVID-19 în țara noastră, iar 729 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

216
Tagurile:
coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Medicii descoperă schimbări neobișnuite în corpurile celor morți de Covid-19
Lovitură pentru DSU-Arafat, pus la plată! O comună se revoltă contra carantinei anti-COVID
Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în studiile clinice

Загрузка...
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

0
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

0
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...