Igor Dodon

Ce mesaj i-a transmis Igor Dodon omologului său român Klaus Iohannis

304
Președintele Igor Dodon i-a adresat liderului de la Cotroceni, Klaus Iohannis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Șeful statului a scris într-un mesaj postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare că relaţia dintre Republica Moldova şi România se dezvoltă în spiritul respectului reciproc și al atașamentului față de valorile comune, iar parteneriatul strategic este în continuă ascensiune.

”Ziua Naţională a României este un prilej deosebit pentru a Vă transmite, în numele meu şi al cetăţenilor Republicii Moldova, cele mai sincere felicitări pentru Dumneavoastră personal şi urări de bine, pace și progres pentru întregul popor român”, a menționat președintele.

În context, Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova este deschisă pentru a sprijini avansarea agendei bilaterale în domeniile de interes comun, în special în ceea ce privește implementarea proiectelor prioritare, menite să sporească gradul de bunăstare a cetățenilor noștri.

Acum două zile, Igor Dodon a participat la recepția oferită de Ambasada României cu prilejul Zilei Naționale a României. Șeful statului i-a mulțumit atunci României pentru asistența financiară oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile și i-a adresat poporului român felicitări şi urări de bine, pace și progres.

”Am constatat cu satisfacție că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sunt în continuă ascensiune. România a fost şi rămâne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strânse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare”, a menționat șeful statului.

304
Tagurile:
Igor Dodon
Tematic
Festivalul Vinului la Comrat: Igor Dodon mers cu vin de casă de la Sadova
Igor Dodon pune punctele pe „i” în chestiunea căderii Guvernului Sandu: trei variante
Video: Decizia Guvernului Sandu, neconstituțională - Dodon va sesiza Comisia de la Veneția
Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Chișinău: Despre ce au discutat - Video
Igor Dodon de Ziua Națională: Vă felicit, frați de peste Prut! - Video
Vama Palanca

Incredibil: Iată ce a găsit un câine într-o mașină la vamă - VIDEO

115
(reînnoit 16:00 14.09.2020)
Zeci de mii de țigări ascunse în podeaua unui autoturism au fost depistate la frontieră de către vameși după ce câinele Dunai le-a sugerat ascunzișul.

CHIȘINĂU, 14 sept. - Sputnik. Potrivit informațiilor oferite de Poliția de Frontieră, cazul a fost înregistrat la postul vamal Giurgiulești. Țigările erau transportate într-un autoturism marca Renault, cu numere de înmatriculare emise de autoritățile moldovenești. Vameșii au supus automobilul unor verificări minuțioase, după ce au primit niște indicii despre contrabandă. Ei au implicat în operațiune și câinele de serviciu - Dunai.

Vameșii au contracarat o  tentativă de contrabandă cu țigări
Vameșii au contracarat o tentativă de contrabandă cu țigări

Patrupedul a semnalat prezența produselor din tutun în partea din spate a mașinii. În urma verificărilor, vameșii au depistat 37 280 de țigări - peste 1800 de pachete cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul intenționa să le comercializeze pe piața neagră din Uniunea Europeană.  

Țigările au fost ridicate și confiscate, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat. Cercetările continuă pentru ca oamenii legii să stabilească toate circumstanțele cazului și să aplice corect sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

115
Tagurile:
Vamă, mașină, Câine

Загрузка...
Birou Vamal Albița, România

Decis: Moldovenii care revin din „Zona Roșie” pot părăsi țara fără a fi amendați

1072
(reînnoit 08:31 13.09.2020)
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizia care le oferă cetățenilor aflați în izolare posibilitatea de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 13 sept – Sputnik. Moldovenii aflați în regim de carantină obligatorie după revenirea în țară din unul din statele clasificate ca „zonă roșie”, vor putea părăsi teritoriul Republicii Moldova fără a încălc legea și a plăti amendă.

Asta după ce vineri, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis abrogarea punctului 5.7. din Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020, care interzicea părăsirea teritoriului țării noastre pentru persoanele aflate în regim de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate.

Amintim că pe 11 septembrie a fost actualizată lista cu statele de la întoarcerea din care cetățenii moldoveni sunt obligați să completeze fișa epidemiologică și să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Printre statele care impun autoizolarea sunt și cele aflate în „zona roșie”, dar care sunt doar tranzitate. După actualizare, lista cuprinde un număr de 54 de țări printre care cele în care sunt un număr mare de moldoveni.

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 14 septembrie 2020
Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu 14 septembrie 2020

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1072
Tagurile:
Izolare, Moldoveni

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu: Miza reală din spatele bătăliei pentru București

2
O tensiune peste normalul unor acestor alegeri, cu implicații foarte mari – nu numai financiare, ci și pentru controlul puterii în următorii ani.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik.  Oricine înțelege că miza câștigării Capitalei este foarte mare – atât din punct de vedere politic, cât și financiar, fără îndoială. Totuși, ceea ce se petrece acum în bătălia Capitalei depășește cu mult normalul.

EI bine, opiniile analiștilor diferă – unii opinând chiar că personalitățile din primul plan ar constitui adevărate pericole pentru liderii partidelor care le susțin. Astfel, Gabriela Firea, o om politic puternic și cu mare audiență, odată realeasă devine clar un pericol pentru obscurul și necarismaticul Ciolacu.

Pe de altă parte, Nicușor Dan nu e periculos pentru fotoliul lui Orban – ci pentru particul lui Orban. În schimb, este periculos pentru fotoliul lui Dan Barna. Odată devenit primar, Nicușor Dan poate aspira la șefia USR – și poate face o politică pro-USR și critică la adresa PNL. Ceea ce ar avea un impact important la alegerile generale.

De aceea, spun unii politicieni și analiști – de exemplu, Traian Băsescu – Nicușor ar putea să nu fie susținut prea convingător de Barna și Orban.

Cu alte cuvinte, miza capitalei este uriașă pentru bătălia parlamentarelor, adică bătălia pentru noul Guvern. Aceeași opinie o exprimă și Ion Cristoium care consideră că miza bătăliei pentru București este NU primăria generală, ci cine va câștiga alegerile parlamentare.

”Toată lumea este concentrată pe bătălia pe Bucureşti - concentrarea atenției pe Bucureşti vine din faptul că rezultatul pe Bucureşti se vrea un semnal, un val, o tendinţă, un trend care să ducă spre parlamentare”, spune Cristoiu.

Celebrul jurnalist consideră că ”bătălia pentru Bucureşti nu este o bătălie pentru cine va administra în perioada următoare Capitala, ci pentru cine va câştiga alegerile parlamentare – iar aşa se explică tensiunea sau atenţia acordată Bucureştiului”, a declarat Ion Cristoiu la Antena 3.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
București, alegeri locale, Ion Cristoiu
Tematic
Avertismentul lui Cristoiu: iată de ce Guvernul nu va fi demis nici dacă trece moțiunea
Cristoiu, provocarea zilei pentru Iohannis: ”Pun pariu că la Cotroceni se cloceşte!”
Cristoiu: Iohannis compromite funcția de președinte
Cristoiu dă de pământ cu Iohannis – politica grețoasă a PNL și strategia nevestelor curve
Cristoiu așteaptă demisia lui Iohannis din rolul de purtător de cuvânt al Guvernului

Загрузка...