Igor Dodon la recepția de Ziua Națională a României

Igor Dodon de Ziua Națională: felicit, frați de peste Prut! - Video

488
(reînnoit 15:29 30.11.2019)
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la recepția organizată de ambasada României la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat în premieră la recepția organizată de ambasada României în Republica Moldova cu ocazia Zilei Naționale a României, marcată pe 1 decembrie. La sosirea la sediul ambasadei, unde a avut loc manifestația cu ocazia Marii Uniri, șeful statului a fost întâmpinat la intrare de ambasadorul României, Daniel Ioniță, și soția lui.

“Am deosebita onoare să felicit statul român, frații noștri de peste Prut cu această sărbătoare – Ziua Națională a României”, a spus Igor Dodon în discurs rostit la deschiderea evenimentului.

Șeful statului a menționat că popoarele din cele două țări au trecut prin mai multe momente ale istoriei, reușind să-și realizeze dorința – obținerea independenței.

„Vreau să mulțumesc statului român, care a fost fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova, ca stat suveran și independent”, a declarat Dodon.

Totodată președintele a subliniat rolul strategic a parteneriatului dintre România și Republica Moldova.

“În domeniul economic România este partenerul comercial numărul unu, devenind piața de desfacere cea mai mare pentru vinurile moldovenești. În domeniul social avem mai multe comune. Aș vrea special să mulțumesc pentru acel suport pentru repararea a 900 de grădinițe, inclusiv grădinița din satul meu”, a declarat președintele.

Totodată, Igor Dodon i-a adresat felicitări omologului său, Klaus Iohannis, cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale.

“Victoria dumneavoastră este importantă și pentru Republica Moldova, deoarece România întotdeauna a fost un partener credibil, inclusiv în tot ce ține de parcursul nostru spre implementarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană”, a spus șeful statului.

În același timp, președintele și-a exprimat speranță că una din primele vizite externe ale șefului statului român va fi la Chișinău.

Militarii moldoveni vor participa la parada de 1 decembrie de la București

Igor Dodon a anunțat că prin dispoziția lui, în calitate de comandant suprem, un contingent al Armatei Naţionale va participa duminică, 1 decembrie, la Parada militară de la Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, cei 26 de ofiţeri şi subofiţeri ai Companiei Gărzii de Onoare vor defila în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, alături de 500 de militari din 20 de ţări ale lumii.

Plutonul moldovenesc va fi condus de maiorul Vasile Ojoga iar drapelul de stat va fi purtat de locotenentul major Victor Şipilov.

În acest an, la Parada din Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti urmează să participe circa 4000 de militari şi 200 de unităţi de tehnică, precum şi 50 de aeronave.

Militarii din Compania Gărzii de Onoare defilează la parada militară din România începând cu anul 2014.

488
Tagurile:
1 decembrie, Igor Dodon, Igor Dodon
Tematic
Noul guvern de la Chișinău - o victorie sau un eșec al lui Dodon?
Igor Dodon i-a expediat un mesaj de felicitare lui Klaus Iohannis
Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Chișinău: Despre ce au discutat - Video
Dodon, către socialiști: Nu vă lăsați cuprinși de euforie – rezultate concrete, nu lozinci

VIDEO: Coloane de tractoare la intrarea în Chișinău - cum decurge protestul agricultorilor

293
Agricultorii continuă să protesteze la intrarea în Chișinău, cu unități de tehnică agricolă, în special tractoare, parcate pe marginea drumului în două locații: sub podul de la Telecentru și în preajma lacului Dănceni.

Continuă protestul fermierilor care ieri și-au adus tehnica agricolă la Chișinău și au rămas să petreacă noaptea pe șosea.

Unii au staționat pe șoseaua Hâncești, sub podul din cartierul Telecentru, iar alții la intrarea în localitatea Dănceni din raionul Ialoveni.

Astăzi fermierii intenționează să se întâlnească cu prim-ministrul Ion Chicu, după ce în urma întrevederii de ieri cu șeful Guvernului au rămas nemulțumiți de soluțiile propuse pentru redresarea crizei din sectorul agrar.

Agricultorii spun că ar putea bloca drumul Hâncești-Chișinău, dacă nu vor fi auziți nici de această data.

Fermierii le cer autorităților alocarea unor despăgubiri de 3000 de lei pentru un hectar pe care au fost plantate culturi cerealiere afectate de vremea nefavorabilă. Mai mult, ei solicită să fie simplificată procedura de acordare a comensațiilor - cer ca acestea să fie eliberate doar în baza actelor eliberate de comisiile pentru situații excepționale și administrațiile publice locale. 

O altă revendicare este instituirea stării de urgență în agricultură în zonele de centru și sud ale țării. În acest sens, ei solicită să le fie eliberate certificate de stare de forță majoră pentru a putea reeșalona datoriile față de creditori.

Fermierii cer și aprobarea unui nou regulament cu posibilitatea de restituire a TVA-ului acumulat de ani de zile în cont pentru a achita datoriile furnizorilor. Pe lângă toate cele enumerate mai sus, agricultorii îi cer statului să-i scutească de plata impozitelor salarial și funciar și o vacanță fiscală pentru primele 6 luni ale anului 2021.

Joi, producătorii agricoli au decis că trebuie să se facă auziți în toată țara și au pornit spre „inima Moldovei”. Cu toate acestea, din lipsa autorizației, fermierii au fost opriți la câțiva kilometri de Chișinău. Ulterior, s-a ajuns la o înțelegere și au fost lăsați să conducă în grupuri mici către șoseaua Hâncești, unde au putut parca până dimineața.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

293
Tagurile:
Chișinău, agricultori, protest

Загрузка...
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele belarus Alexandr Lukașenko

Dodon i-a transmis un mesaj de felicitare lui Lukașenko

79
(reînnoit 12:46 10.08.2020)
Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare lui Aleksandr Lukașenko cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale.

“Din numele poporului moldovenesc și al meu personal, îi doresc succese remarcabile în realizarea scopurilor propuse în beneficiul Republicii Belarus”, se spune în mesajul șefului statului.

Potrivit rezultatelor preliminare, prezentate de Comisia Electorală Centrală, actualul lider belarus, Aleksandr Lukașenko, a obținut 80,23 la sută din voturi, iar pe locul doi s-a plasat candidatul opoziției, Svetlana Tihanovskaia – cu 9,9 la sută.

Mai devreme, cu un mesaj de felicitare s-au adresat liderul Chinei, Xi Jinping, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

“Sunt convins că dialogul productiv și cooperarea strânsă dintre Republica Moldova și Republica Belarus în diverse domenii, vor contribui la consolidarea relațiilor dintre țările și popoarele noastre”, a mai subliniat Igor Dodon în mesajul său.

Alegerile prezidențiale din Belarus s-au încheiat duminică, pe 9 august. După anunțarea rezultatelor exit-poll-ului oficial, reprezentanții opoziției au ieșit în stradă în Minsk și alte orașe ale țării pentru a-și exprima nemulțumirea. Ministerul de Interne al Republicii Belarus a anunțat că peste 3 mii de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor.

79
Tagurile:
Belarus, Igor Dodon
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus
Lukașenko învinge în alegerile prezidențiale din Belarus - rezultate preliminare de la CEC
FOTO: Proteste nocturne la Minsk după alegerile prezidențiale din Belarus

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, făcut praf: „A mințit într-un hal fără de hal, ca ultimul ȘMENAR!”

0
„Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani, Cîțu a mințit ca ultimul șmenar”

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. Reacțiile analiștilor după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat rectificarea bugetară, au fost extrem de dure. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați analiști financiari, Radu Soviani l-a criticat vehement pe Cîțu!

”E bătaie de joc! A mințit într-un hal fără de hal astăzi Florin Cîțu!”, spune Soviani, referindu-se la modul în care ministrul tratează datoria publică. ”L-ați auzit spunând că datoria publică va fluctua”.

Soviani e uluit: ”Știți ce înseamnă fluctuație: sus – jos!”. Ori, în cazul datoriei publice a României nu există așa ceva, evident!

”Nu există fluctuație, există o creștere galopantă cum nu a mai avut vreodată România în ultimii 30 de ani”, spune Soviani. ”S-a ferit Cîțu să spună că a ajuns datoria publică la 45% din PIB și că se va ajunge spre 50% din PIB”.

Concluzia lui Soviani, expusă într-o intervenție la Antena 3, consemnată de DC News, este că Florin Cîțu ”a mințit ca ultimul șmenar, scuzați-mi expresia!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                           

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
Olguța iese la atac, îi dă la temelie lui Cîțu! Demers extrem de puternic!

Загрузка...