INP

Nimic nu-i mai sperie: Iată ce au făcut mai mulți șoferi moldoveni - Detalii

306
Șoferii moldoveni continuă să urce în stare de ebrietate la volan, chiar dacă știu că vor rămâne fără permisul de conducere.

CHIȘINĂU, 12 sept - Sputnik. În sezonul estival, peste 1400 de șoferi au fost depistați de angajații Inspectoratului Național de Patrulare în timp ce conduceau în stare de ebrietate.

Deși oamenii legii supraveghează zilnic traficul rutier, unii șoferi continuă să fie iresponsabili și să urce la volan în stare de ebrietate.

Astfel, în perioada iunie-august, Inspectoratul Național de Patrulare  a înregistrat 47 de accidente rutiere produse din cauza șoferilor băuți, în care 8 persoane au decedat și 55 s-au ales cu traume.

În cele trei luni de vară au fost documentați peste 1400 de conducători auto care conduceau în stare de ebrietate. O mie de șoferi erau în stare avansată de ebrietate și s-au ales cu dosare penale. Datele statistice privind vârsta șoferilor băuți arată că la volan au urcat preponderent conducători auto cu vârstele cuprinse între 31-64 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți conducătorii auto: 

  •  să nu uite că alcoolul afectează reacțiile, încetinește reflexele, diminuează coordonarea motorică și, în general, face să subestimeze pericolele atunci când conduc;
  • șoferii să fie conștienți că vor rămâne fără permisul de conducere și nu îl vor putea recupera într-o perioadă scurtă de timp. 
306
Tagurile:
Moldoveni, șoferi

Загрузка...