Violență

Înfiorător: Iată ce făcea un olandez cu copii moldoveni

310
Un cetățean olandez a fost extrădat din Georgia în Moldova: Pentru crima oribilă, săvârșită în Moldova, acesta riscă să stea 20 de ani după gratii. Procuratura oferă detalii.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Un cetățean al Olandei este cercetat penal de autoritățile din țara noastră pentru trafic de copii pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Crimei Organizate (PCCOCS), acesta a fost extrădat marți din Georgia în Republica Moldova. Olandezul făcea parte din cadrul unei rețele internaționale de traficanți.

”Învinuitul a profitat de situația financiară grea a unor familii dintr-o localitate din sudul țării, astfel încât să le câștige încrederea. Acesta își selecta copii cu vârsta de până la 14 ani, cărora le oferea bunuri, dar și le facilita financiar participarea la distracții. Copiii nu percepeau caracterul real al exploatării sexuale la care erau supuși. După ce le-a câștigat încrederea, îi invita pe copii la domiciliul său din aceeași localitate, dar și din România. Acolo, împreună cu alte persoane neidentificate, îi supunea exploatării sexuale necomerciale. Iar așa cum aceștia au devenit dependenți de ajutorul învinuitului, nu percepeau caracterul real al celor întâmplate”, precizează Procuratura printr-un comunicat.

Ca rezultat al acțiunilor procurorilor PCCOCS și angajaților Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, bărbatul a fost identificat și extrădat din Georgia pe 9 septembrie 2019, unde se afla la momentul acțiunilor procesual penale, pentru a fi deferit justiției.

Cheltuielile de extrădare vor fi încasate din contul persoanei învinuite, dacă va fi găsită vinovată. Olandezul riscă privațiune de libertate de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

Procuratura promite să revină cu detalii pe marginea acestui caz.

310
Tagurile:
scenă de groază, Moldoveni, Copii
Tematic
Presupusul criminal, suspect de trafic de persoane pentru soldații NATO de la Deveselu
Șocant! Trafic de minori și de organe în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă
Armata SUA, lovită oficial: agresiuni sexuale. ”Un mic trafic de influență la București”
O femeie a fost executată pentru trafic de copii

Загрузка...