Eduard Harunjen

Dodon, despre procurorul general Harunjen: mâine va fi inițiată procedura

142
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut un anunț important care îl vizează pe procurorul general Eduard Harunjen. Igor Dodon este gata să semneze decretul.

CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, i-a cerut procurorului general Eduard Harunjen să-și dea demisia de onoare. Totodată, Dodon a anunțat că Parlamentul se va întruni în ședință pe 9 iulie, pentru a iniția procedura de demisie a procurorului general.

”În aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a precizat că spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, actualul procuror genera nu a avut curajul să plece.

”Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care Harunjen a devenit Procuror General”, a precizat Dodon.

Președintele a subliniat că restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este o prioritate și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmat.

142
Tagurile:
Procuror General, Demisie, Igor Dodon

Загрузка...