vamă

Moldovenii sunt obligaţi declare provenienţa banilor şi obiectelor scumpe la vamă

6956
(reînnoit 17:56 12.05.2019)
Persoanele fizice care trec frontiera vamală vor trebui să completeze un formular pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. De la sfârșitul anului trecut, au intrat în vigoare noile cerințe la declararea valutei în vamă, stabilite în Regulamentul privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoane fizice și a unor formulare tipizate.

Astfel, funcționarul vamal va indica date suplimentare în Formularul tipizat TV-28. Documentul se eliberează persoanelor fizice care trec frontiera vamală şi serveşte pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

Formularul tipizat TV-28 se eliberează după completarea Declarației vamale DV-6.

În urma modificărilor operate, în Formularul TV-28 se va nota suplimentar proveniența numerarului. În acest caz va fi indicată dacă suma declarată provine dintr-o moștenire, economii, vânzări, donație, cont bancar.

De asemenea, în formular va fi indicat numele și adresa beneficiarului în cazul în care este vorba despre o altă persoană, dar și unde vor fi utilizați acești bani.

6956
Tagurile:
valută, Dolari, Euro, vamă, Moldoveni
Tematic
Trafic ONLINE: șoferii pot urmări live timpul de aşteptare în vamă
Bani nedeclarați: 23.250 Euro confiscați de la o moldoveancă la vamă. Ce riscă
Pretinsul medic italian a încercat să fugă din România, a fost prins la vamă

Загрузка...