Permis de conducere

Noi permise de conducere în Moldova: generația DL2019 - cum vor arăta

1447
(reînnoit 14:18 04.05.2019)
Începând cu acest an, în Republica Moldova va fi introdus un nou tip de permise de conducere, de generația DL2019. Iată cum va arăta acesta.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik.Ministerul Afacerilor Interne propune inițierea unei noi generații a permisului de conducere național al Republicii Moldova, de tip cartelă pe bază de policarbonat, cu gravare laser, de formatul ID-1, cu excluderea din acest document a câmpului de date nr. 14 ”Grupa sangvină” și rezervarea a două spații: 13 și 14 pentru unele eventuale inscripționări de autoritatea emitentă.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus spre dezbateri publice. Potrivit proiectului MAI, Agenția Servicii Publice va asigura implementarea permisului de conducere de generația DL2019 și a permisului de conducere provizoriu de tip nou (2019), conform termenilor stabiliți.

”Hotărârea va intra în vigoare din momentul creării condițiilor necesare pentru punerea în circulație a permisului de conducere de model 2019, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2020”, se menționează în document.

De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere>>>

Documentul urmează să fie aprobat la una din ședințele Guvernului Republicii Moldova. 

Implementarea prevederilor proiectului nu va necesita cheltuieli financiare din bugetul de stat sau din contul altor instituţii. Autorii proiectului nu precizează dacă aceste modificări vor influența și tariful de perfectare a permisului de conducere.

Noile permise de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor arăta astfel:

Permis de conducere de model 2019
Permis de conducere de model 2019

Iar cel provizoriu așa:

Permis de conducere provizoriu de model 2019
Permis de conducere provizoriu de model 2019

Potrivit autorilor, acest proiect a fost elaborat în baza Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 decembrie 2006 privind permisele de conducere. Directiva are drept scop introducerea unui nou tip de permise de conducere pe teritoriul UE în vederea asigurării unei mai mari libertăți de mișcare pentru șoferii din UE, consolidând siguranța rutieră și contribuind la reducerea fraudei.

1447
Tagurile:
Moldova, șoferi, 2019, Permis de conducere

Загрузка...