Miliția nistreană

Atenție: Noi reguli pentru șoferii moldoveni care circulă în regiunea transnistreană

1611
(reînnoit 17:34 05.04.2019)
Șoferii din Republica Moldova vor fi nevoiți să procure polița transnistreană de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru a putea călători în autoproclamată republică nistreană.

CHIȘINĂU, 5 aprilie - Sputnik. Începând cu 1 mai 2019, șoferii din Republicii Moldova care vor călători pe teritoriul controlat de autoritățile autoproclamatei “republici moldovenești nistreane” vor fi obligați să procure poliția transnistreană de Asigurare Obligatorie de Răspundere Civilă Auto.

Potrivit ultimei redacții ale legislației adoptate de sovietul suprem de la Tiraspol, vor fi scutite de Asigurare Obligatorie de Răspundere Civilă Auto “mijloacele de transport înregistrate în statele CSI, cu care sunt încheiate acorduri internaționale de recunoaștere reciprocă pe teritoriul lor al polițelor Asigurare Obligatorie de Răspundere Civilă Auto”. Cu alte cuvinte, cetățenii moldoveni vor fi nevoiți să procure poliția transnistreană pentru a putea circula prin această regiune.

În redacția inițială a legii, adoptate în 2017, cetățenii străini erau scutiți de asigurarea auto obligatorie. Începând cu 1 mai 2019, această obligativitate se va extinde și asupra cetățenilor Republicii Moldova ("cetățeni străini", potrivit legislației nistrene).

Potrivit directorului general al companiei de asigurări “Strahovoi Dom” de la Tiraspol, Vladimir Kroitman, aceste prevederi sunt necesare pentru ca plățile să fie efectuate indiferent de cine este vinovat de accidentul rutier.

“E nevoie să cuprindem tot transportul care circulă pe teritoriul republicii pentru ca indiferent cine este cel vinovat de accidentul rutier, fie e rezident, fie nerezident, plata să fie obligatorie. Astăzi, deocamdată, străinii sunt excluși din participarea la această asigurare”, a declarat Kroitmat postului de televiziune Pervîi Pridnestrovski.

1611
Tagurile:
Transnistria, Asigurare
Tematic
Moldova, pregătită de compromis în problema Transnistreană
Transnistria devine un instrument de presiune politico-militară asupra Rusiei
Vezi cum arată Porsche-ul Cayenne Turbo din dotarea miliției din Transnistria
Putin: Rusia va continua să contribuie la soluționarea problemei Transnistriei
Incredibil: O femeie din Transnistria a făcut asta de dragul propriului bărbat
ONU: Proiect de rezoluție cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria
Dodon, univoc, despre cine trebuie să elaboreze formula reglementării transnistrene
Maria Zaharova: Rusia nu a uitat niciodată de regiunea Transnistreană
Ce afaceri vor să desfășoare antreprenorii turci în Transnistria
Problema transnistreană: totalurile întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski - Video
Transnistria are propria reprezentanță în Rusia
Exclusiv: Alertă radioactivă în Transnistria din cauza fierului vechi procurat în România?
S-a găsit soluția pentru vămuirea mașinilor cu numere transnistrene
Premierul Ion Chicu

Ion Chicu, despre explozia din Beirut: Nava nu mai este sub Pavilionul Republicii Moldova

177
Ion Chicu a reacționat la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora nava care a explodat în zona portului Beirut ar fi sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție în legătură cu informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora nava care a explodat în zona portului Beirut ar fi sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova. 

Din 23.02.2014 nava nu mai este sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova, fiind radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova. Îndemn ipocriții, care nu scapă nici o ocazie de a tăvăli în glod și mizerie țara noastră, să aibă măcar un pic de rușine”, a scris premierul pe Facebook. 

Ion Chicu a făcut referire la o postare pe Facebook a liderului PAS, Maia Sandu. Ea a scris că nava ar fi transportat ilegal substanța explozivă și a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc. Potrivit ei, statul nostru ar fi înregistrat această navă în schimbul mitei și al favorurilor. 

Amintim că, după explozia din portul Beirut, în presă au apărut informații privind implicația unei nave sub pavilion moldovenesc, care ar fi transportat substanțele explozive în urmă cu câțiva ani. Agenției Navală a Republicii Moldovei a oferit explicații pentru Sputnik Moldova în privința informațiilor difuzate în mass-media internaționale potrivit cărora o nava sub pavilion moldovenesc ar fi transportat marfa confiscată și care a rămas câțiva ani în portul Beirut, unde a explodat pe 4 august.

"Informațiile sunt incomplete. Această navă nu se află de mult timp sub pavilionul nostru. Nu contează ce pavilion a avut nava care efectua transportul. Faptul că s-a întâmplat ceva din cauza încărcăturii ulterior, precum această explozie, nu înseamnă că nava este oarecum de vină pentru faptul că marfa a fost depozitată în mod necorespunzător în port. Și, cu atât mai mult, nu înseamnă că pavilionul este de vină”, a declarat pentru Sputnik Igor Zaharia, directorul Agenției Navale Moldovenești.

O explozie puternică s-a produs marți seara, în zona portului Beirut. Potrivit autorităților locale, jumătate din clădirile orașului au fost avariate, spitalele au fost supraaglomerate din cauza numărului mare de victime. Conform ultimelor date, numărul morților ca urmare a exploziei este de 78 de persoane, peste 4 mii sunt răniți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

177
Tagurile:
navă, Republica Moldova, explozie, Beirut, Ion Chicu
Tematic
Beirut: președintele SUA a atins ce NU trebuia! Oamenii Sistemului au sărit ca arși!
VIDEO: Urmările exploziei de la Beirut - ar mai putea fi oameni sub dărâmături
Rusia va instala un spital mobil în Beirut pentru a oferi asistență victimelor

Загрузка...
Intrarea în Bulgaria

Bulgaria își deschide hotarele pentru turiștii moldoveni, dar cu o condiție - detalii

66
(reînnoit 20:32 27.07.2020)
Președintele Frontului Național pentru Salvarea Bulgariei (FNSB) Valeri Simeonov a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că moldovenii vor putea intra în Bulgaria, însă vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Bulgaria își deschide hotarele pentru cetățenii moldoveni, însă cu condiția ca să prezinte un test PCR negativ la intrarea în țară, informează rus.bg.

”La cererea sectorului turistic, turiștii din Moldova, Serbia, Kuweit, Israel și Macedonia de Nord vor fi admiși pe teritoriul Bulgariei dacă prezintă un test PCR negativ făcut cu cel puțin 72 de ore înainte de sosire”, a declarat președintele Frontului Național pentru Salvarea Bulgariei (FNSB) Valeri Simeonov, în cadrul unui briefing.

”Acest lucru va fi un ajutor important pentru cei din industria noastră hotelieră, care în prezent au nevoie de turiști străini pentru a-și completa locurile goale din hotelurile lor”, a spus el.

Grecia. Imagine simbol
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Astăzi, Ministerul Turismului a anunțat că Comisia Europeană a aprobat subvenții pentru zboruri charter organizate de operatorii de turism în Bulgaria.

Aprobarea subvențiilor de către Comisia Europeană a fost o condiție prealabilă pentru aplicarea măsurii de sprijin turistic. Subvenția este de 35 de euro pentru fiecare loc de zbor cu un minim de 100 de locuri. Operatorii de turism străini pot profita, de asemenea, de aceste subvenții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Bulgaria
Tematic
Mai mulți moldoveni vor putea munci sezonier în Marea Britanie
„Prima Casă” tot mai accesibilă pentru moldoveni: Vezi ce se întâmplă
Ostașii moldoveni au mărșăluit la Parada Victoriei de la Moscova - Video

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

0
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...