Vlad Plahotniuc

Plahotniuc: PDM este gata înceapă negocierile cu partidele pentru a creea o coaliție

712
(reînnoit 13:49 25.02.2019)
Liderul PDM Vlad Plahotniuc a vorbit în cadrul unui birefing de presă despre rezultatele alegerilor și posibilitatea de a face coaliție cu partidele și deputații independenți.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Reprezentanții Partidul Democrat din Moldova consideră că au obținut un rezultat foarte bun la Alegerile Parlamentare. În cadrul unui briefing de presă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, le-a mulțumit colegilor din echipă, dar și oamenilor care le-au acordat votul de încredere.

Acesta a mai spus că, odată cu aceste rezultate, echipa PDM va lăsa toate supărările în trecut și va purta negocieri cu toate partidele pentru a crea o majoritate parlamentară.  

”Partidul Democrat este gata să înceapă negocierile cu partidele, dar și cu candidații independenți. Ne dorim ca prima discuție să o avem chiar în aceste zile și sperăm ca întâlnirile să fie cât mai productive”, a declarat liderul democraților Vlad Plahotniuc.  

Vlad Plahotniuc a ținut să felicite toate partidele care au participat la aceste alegeri și i-a îndemnat pe membrii acestora să uite supărările din trecut și să se concentreze pe munca în folosul oamenilor.

”O spun foarte clar: noi nu avem orgolii, resentimente și prejudecăți. Noi vom merge la aceste negocieri și vom pune în discuție interesul cetățenilor. Ne dorim o guvernare competentă aptă să le facă viața oamenilor mai bună. Oamenii vor fapte nu vorbe. Deci, este timpul să trecem neîntârziat la treabă”.

În urma alegerilor parlamentare, PSRM a acumulat 32,67% din voturi ceea ce înseamnă 33 de mandate de deputat în Parlament. PDM a obținut 30,68% - 31 de mandate, blocul ”Acum” a acumulat 26,73 de procente. Asta înseamnă că vor avea 27 de mandate de deputat în Parlament. Partidul ”Șor” a adunat doar 6, 93 de procente din voturi și vor avea dreptul la 7 mandate în Parlament. La fel, cadidații independeți au acumulat 2,27 de procente din voturi și vor fi 3 mandate pentru ei.

712
Tagurile:
Vlad Plahotniuc, Rezultate, Moldova, alegeri parlamentare
Тема:
Rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova 2019 (61)
Tematic
Blocul ACUM nu recunoaște alegerile ca fiind libere și corecte

Загрузка...