Inspectarea zonei de frontieră

Securizare suplimentară în fâșia de-a lungul malurilor Prutului

163
(reînnoit 10:23 29.12.2018)
Autoritățile frontaliere au anunțat modificarea regimului de patrulare la granița moldo-română.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Inspectoratele Generale ale Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și României vor desfășura activități de patrulare comună de-a lungul frontierei de stat. 

”Cabinetul de Miniștri a aprobat Protocolul privind constituirea şi activitățile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună. Documentul a fost semnat pe 22 noiembrie 2018, în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României”, anunță Executivul de la Cișinău în comunicatul emis.

Activitatea echipelor mixte de patrulare de-a lungul ambelor maluri ale Prutului va asigura securitatea frontierei de stat moldo-române.

Astfel, consideră părțile, va fi asigurată combaterea cât mai eficientă a formelor de criminalitate transfrontalieră, în special a activităților ilicite în scop de contrabandă și a migrațiunii ilegale.

Potrivit Guvernului Republicii Moldova, echipele mixte vor activa pe o zonă de 10 kilometri de la linia de frontieră pe teritoriului ambelor state.

163
Tagurile:
sărbători de iarnă, securizare, România, Moldova, Frontiera
Tematic
Se schimbă regulile de trecere prin vama moldovenească cu dolari și euro
Intrăm în Schengen? Săptămâna viitoare, Parlamentul European...
A început - mobilizare masivă a angajaţilor de la Interne

Загрузка...