Gara Kiev, Moscova

Moldovenii care muncesc fără statut legal obțin ”indulgență” de la MAI din Rusia

122
(reînnoit 14:26 03.12.2018)
Decizia a fost adoptată în urma înțelegerilor la care au ajuns anterior președinții Federației Ruse și Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne de la Moscova a anunțat "amnistia" pentru moldovenii care au depășit termenele de ședere legală în Federația Rusă.

"Cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul Federației Ruse depășind termenul legal de ședere vor putea, în perioada 1 ianuarie – 24 februarie, să revină în Republica Moldova fără a fi trași la răspundere administrativă și fără a li se aplica interdicția de a intra pe viitor în Federație Rusă", anunță într-un comunicat de presă MAI din Rusia.

Anterior Igor Dodon a anunțat că, în urma negocierilor purtate cu omologul său din Federația Rusă la începutul lunii noiembrie, în jur de 180 de mii de moldoveni care muncesc în Federația Rusă cu încălcarea prevederilor legale ale acestei țări vor putea beneficia de această amnistie.

Președintele Republici Moldova a mai amintit că în 2017, în urma înțelegerilor la care s-a ajuns în dialogul cu Vladimir Putin, peste 30 de mii de cetățeni moldoveni aflați la muncă în Rusia au beneficiat de prima etapă a amnistiei.

Transferurile valutare Iunie 2018
© Sputnik / Vadim Rusu
Transferurile valutare Iunie 2018
122
Tematic
Moldovenii ar putea pierde accesul pe piața muncii din Rusia
Chișinăul vrea să impoziteze veniturile moldovenilor care muncesc peste hotare
Președintele Republicii Moldova, despre revenirea acasă a muncitorilor migranți
(VIDEO) Film pentru muncitorii moldoveni: cum să te angajezi legal la Moscova

Загрузка...