Construcție gazoduct

Gazoductul Ungheni-Chișinău: Anunțul Transgaz privind termenul de finalizare

122
(reînnoit 10:15 02.11.2018)
Reprezentanții companiei Transngaz au anunțat când urmează să fie finalizată investiția pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Inițial, finalizarea lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău era preconizată pentru sfârșitul anului 2018. În cadrul unui interviu pentru bursa.ro, reprezentanții Transgaz au anunțat când estimează finalizarea conductei Ungheni-Chișinău.

”Termenul estimat de finalizare a inves­tiţiei este decembrie 2019”, au declarat reprezentanții companiei.

Potrivit lor, proiectul Ungheni - Chişinău reprezintă o importantă inves­tiţie pentru creşterea securităţii energetice a Republicii Moldova, pentru asigurarea aprovizionării cu gaze naturale a celei mai mari zone de consum din Republica Moldova, municipiul Chişinău, dintr-o sursă alternativă de gaze naturale, şi constă în prelungirea interconectării existente (Iaşi-Un­gheni) cu o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni- Chişinău.

Totodată, cei de la Transgaz au ținut să sublinieze că preluarea de către stat a unei cote de 90% din profitul net al companieiz va avea un impact negativ asupra planurilor de a promova un amplu program de investiţii. Astfel, menţinerea cotei de repartizare de 90% din profitul net sub formă de dividende va determina creşterea gradului de îndatorare al companiei, care va fi obligată să se împrumute suplimentar.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”, prin care SRL „Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

122
Tagurile:
Anunț, dată, definitivat, gazoductul Ungheni-Chișinău
Tematic
Comisia Europeană va da mai mulți bani proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău
Transgaz a preluat controlul asupra gazoductului Iași-Ungheni
Ucraina pune în pericol realizarea proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău
Sit arheologic, descoperit pe traseul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Загрузка...