Igor Dodon a avut o întîlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Dodon, în dialog cu Patriarhul Kirill: Sfatul pe care i l-a dat Sanctitatea Sa. VIDEO

162
(reînnoit 19:16 31.10.2018)
Interlocutorii au discutat chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova.

BUCUREȘTI, 31 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

”Am mai menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare. Мajoritatea covârșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sunt de aceeași părere”, a declarat președintele moldovean în timpul dialogului.

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, i-a conferit președintelui moldovean Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, pentru atenția acordată sprijinului activ al inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că Sanctitatea Sa va vizita Moldova în timpul imediat următor.

Gazda a menționat că nivelul de viață al oamenilor, cu componenta materială și spirituală, trebuie să fie preocuparea permanentă și a diriguitorilor, în special dacă aceștea sunt ortodocși, și a Bisericii.

Igor Dodon se află într-o vizită oficială de două zile în Capitala Federației Ruse, la invitația omologului său Vladimir Putin.

162
Tagurile:
Sfat, Patriarhul Kirill, Igor Dodon
Tematic
Ce a discutat Igor Dodon cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi
Igor Dodon a dezvăluit detalii despre vizita Patriarhului Kiril în Moldova
Dodon despre unirea cu România, NATO, Ortodoxie și relația cu Rusia

Загрузка...