Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев

Cauza exploziei, confirmată: O mare nenorocire provocată de un mic chibrit aprins. VIDEO

779
(reînnoit 19:01 07.10.2018)
Autoritățile au declarat că blocul de locuințe în care s-a produs deflagrația este avariat în proporție de 20 la sută.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu, premierul Pavel Filip și ministrul Sănătății și Protecției Sociale, Silvia Radu, se află acum la locul deflagrației și coordonează acțiunile serviciilor municipale și naționale ce gestionează cazul exploziei din sectorul Râșcani.

Blocul de locuit nr. 11/5, bulevardul Moscovei, este avariat în proporție de 20 la stă, a declarat Nistor Grozavu. Dar acum urmează că edificiul să fie examinat cu atenție de specialiști, anume ei vor decide soarta de mai departe a acestuia: va fi reparat sau se va recurge la altă soluție.

La fața locui se află și proaspătul ministru al Sănătății și Protecției Sociale, Silvia Radu, care a precizat că doar câțiva oameni au mai rămas internați la spital, inclusiv un pompier.

Ea a mai spus că proprietarii locuințelor deteriorate de explozie vor fi cazați în alte locuri, inclusiv la un sanatoriu.

Газовый баллон
© Sputnik / Nicu Goncear
Газовый баллон

Silvia Radu a confirmat că explozia a fost produsă de scurgerile de gaze naturale de la o butelie aflată în apartament și a fost provocată de aprinderea unui simplu chibrit.

Potrivit informațiilor preliminare, au decedat trei persoane, inclusiv un copil, iar alte șapte, inclusiv un pompier, au fost rănite.

779
Tagurile:
cauză, explozie, Chișinău
Tematic
Coșmar de noapte în Chișinău: explozie, victime, evacuare
Drama nocturnă din Chișinău nu s-a terminat: Sub dărâmături s-ar putea să mai fie victime

Загрузка...