Explozie în Capitală

Coșmar de noapte în Chișinău: explozie, victime, evacuare

646
(reînnoit 13:24 07.10.2018)
Totul s-a întâmplat când multă lume a mergea deja la culcare, într-un bloc locativ din sectorul Râșcani.

CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Defalgrația a avut loc într-un apartament din clădirea cu 21 de etaje situată în Bulevardul Moscovei, 11, făcând trei victime.

Взрыв в Кишиневе
© Sputnik / Miroslav Rotari Ротарь Мирослав
Взрыв в Кишиневе

O mamă şi copilul ei au murit sub dărâmături. Una dintre cele şase peroane rănite a decedat ulterior la spital din cauza traumatismelor grave. Printre răniți se află și un salvator.

Şeful Inspectoratului General Situaţii de Urgenţă, Mihail Harabagiu, a menţionat în cadrul şedinţei că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14-18 din scara şase a blocului. Cauzele incidentului se stabilesc.

Sinistrații au fost evacuaţi.

Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
© Sputnik / Osmatesco
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев

Locatarii au fost cazați temporar în incinta Spitalului Sfânta Treime din Capitală. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Nistor Grozavu.

”La spital activează persoanele de serviciu, iar toți cei care au fost direcționați acolo le este oferit ceai. Spitalul dispune de toate cele necesare pentru ca oamenii să fie găzduiți atâta timp cât va fi necesar. Potrivit datelor preliminare, blocul nu a fost afectat foarte tare și va putea fi restabilit”, a subliniat el.

Multe persoane din bloc au preferat să petreacă noaptea în corturi.

Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție, Alexandru Pînzari, psihologii acordă asistența necesară celor care au avut de suferit. El a mai subliniat că printre cei care au fost găzduiți temporar la Spital se află și o persoană cu necesități speciale.

Centrul de plasament amenajat pentru victimile exploziei din sectorul Râșcani
© Sputnik / Miroslav Rotari
Centrul de plasament amenajat pentru victimile exploziei din sectorul Râșcani

 

Mai mulți voluntari au venit pentru a aduce mâncare, ceai și plapume.

 

646

Загрузка...