Autostradă, Italia

Două permise de conducere: La ce le-ar trebui șoferilor

170
(reînnoit 19:04 01.10.2018)
De acum înainte, toți conducătorii auto pot depune cerere pentru obținerea unui duplicat, care va fi valabil în traficul internațional.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) a început să primească cereri pentru eliberarea permisului de conducere internațional. Documentul este perfectat la solicitare, în baza permisului de conducere naţional. Modelul a fost aprobat de către Guvern cu respectarea prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional solicitanții trebuie să prezinte  actul de identitate, permisul de conducere național de tip nou, modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil, dovada achitării tarifului stabilit și cererea-tip. 

Tariful pentru eliberarea documentului în 30 de zile este de 320 de lei și poate varia în funcție de termenul de perfectare solicitat. 

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare,  în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.


170
Tagurile:
trafic internațional, condiții, obținere, permis de conducere, Republica Moldova
Tematic
Pentru șoferi: recunoaşterea permisului de conducere românesc în ţările UE
Atenţie, şoferi: se cere o nouă condiţie obligatorie pentru obţinerea permisului
Lege nouă: îl poți conduce fără permis. Vezi ce vehicul
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...