Ambasada SUA în Republica Moldova

Expert: De ce SUA insistă obțină terenul fostului Stadion Republican din Chișinău

218
(reînnoit 08:48 14.09.2018)
Politologul Serghei Manastîrlî a explicat de ce Washingtonul ține cu tot dinadinsul să-și tragă o nouă ambasadă acolo unde cândva zburdau fotbaliștii și exultau microbiștii.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. De curând, a devenit clar că principala arenă sportivă din Moldova nu va fi renovată. Pentru lichidarea ei au votat 65 de parlamentari, număr care s-a dovedit a fi suficient. Astfel, pe terenul cu o suprafață de peste cinci hectare se va ridica ambasada SUA în Republica Moldova, care va face parte din primele trei cele mai mari complexe diplomatice din lume.

Americanii și-au manifestat interesul față de acest teren cu mulți ani în urmă, a spus politologul Serghei Monastîrlî.

„Știu că interesul pentru terenul fostului Stadion Republican datează de mai demult, fiind manifestat în repetate rânduri. Încă de pe timpul președinției lui Vladimir Voronin, dar și mai târziu. Însă autoritățile noastre tot amânau soluționarea acestei chestiuni, propuneau alte variante. Pe când acum acest interes a fost satisfăcut în mod operativ. Noi însă nu cunoaștem mărimea afacerii. Dar, poate că acesta a fost un cadou. Cred că reprezentanții SUA au apreciat acest gest", a opinat politologul.

De ce anume este atât de atrăgător lotul de pământ pe care a fost situat fostul stadion?

Expertul afirmă că edificarea noii Ambasade a SUA pe o suprafață enormă, chiar în centrul Capitalei, ar demonstra puterea acestei țări și statutul de subordonare al Republicii Moldova.

Potrivit lui, acest loc din Chișinău este semnificativ și simbolic.

”Metropola își amplasează organele reprezentative în colonii astfel, încât toată lumea să vadă", a menționat Monastîrlî.

218
Tagurile:
semnificație, noua ambasadă americană, locație, Serghei Monastîrlî, SUA, Republica Moldova
Tematic
(VIDEO) Stadionul Republican din Chișinău a fost cuprins de flăcări
Nu voi semna: Dodon ar putea lăsa SUA cu buza umflată
Noua ambasadă SUA, acolo unde au zburdat fotbaliștii și au exultat microbiștii?

Загрузка...