Spori de plante

Premierul Republicii Moldova: ”Nu știți ce faceți? Copiați legea colegilor din România”

115
(reînnoit 12:31 13.09.2018)
O problemă de importanță pentru sănătatea oamenilor a stârnit discuții aprinse în cadrul ședinței Guvernului de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a rămas nemulțumit de acțiunile Ministerului Agriculturii la capitolul „ambrozia și metodele de combatere a ei".

Această plantă crește în special în regiunile plate, sărace în apă și nisipoase, fiind unul dintre principalii declanșatori ai rinitei alergice, care mai este numită "febra fânului".

Reacție alergică
© Sputnik / Иван Макеев
Reacție alergică

Ministerul Agriculturii a luat act de solicitarea de a veni cu propuneri pentru eradicarea ambroziei — planta care este periculoasă pentru sănătatea oamenilor.

Fluture, eleganță și pericol
© Sputnik / Павел Лисицын

Dar, după o pauză de gândire, a transmis premierului o scrisoare care se rezumă la informaţii de ordin general despre arealul de răspândire și efectele nocive ale ambroziei.

Prim-ministrul a reacționat dur: „Eu vă mulţumesc, domnule ministru, dar acest lucru îl puteam citi pe net. Prin scrisoare, ne informaţi că aceasta este problema administraţiei publice locale. Zic ca să nu vă pierdeţi timpul în continuare".

„Domnule ministru, transmiteți colegilor să nu mai vină cu asemenea scrisori. Iată legea aprobată de colegii din România. Trimiteți Ministerului această lege, copiaț-o și vă rog să nu veniți cu argumente de ce nu pot fi executate anumite lucruri, dar veniți cu propuneri", s-a adresat prim-ministrul Pavel Filip ministrului Agriculturii, Liviu Volconovici, în cadrul ședinței de Guvern.

115
Tagurile:
preluare lege, plantă dăunătoare, ambrozia, combatere, Guvern, Ministerul Agriculturii, Pavel Filip, Republica Moldova, România
Tematic
Important: Ce tip de ciocolată este bun pentru sănătate şi de care să ne ferim
Atenţie, părinţi: este sezonul în care valuri de copii ajung la spital din neatenţie
Substanță toxică, depistată în legume importate din Turcia

Загрузка...