Raionul Ungheni

De ce trimite Clujul 100.000 de euro în Ungheni, Republica Moldova?

206
Banii vor fi utilizaţi pentru amenajarea unui teatru de vară şi reprezintă numai o parte dintre-un proiect mai amplu.

BUCUREŞTI, 5 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Întregul proiect va costa 765.000 de euro, bani pe care primăria Cluj Napoca s-a angajat să îi va achita pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni.

În luna august a acestui an, primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, a cerut municipalităţii din Cluj sprijin pentru finanţarea proiectului teatru de vară şi împrejurimi, ce constituie parte a proiectului de reabilitare a Parcului Central din oraşul Ungheni.

"În 2016, s-a votat aprobarea înțelegerii de cooperare între municipiul Cluj-Napoca și orașul Ungheni. În 2017, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a finanțat subproiectul Orășelul copiilor din cadrul proiectului Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni care a constat în realizarea unui loc de joacă. La finalizarea implementării lucrărilor subproiectului, municipalitatea din Ungheni a realizat un film de prezentare a investiției, iar Orășelul copiilor a fost inaugurat la 1 iunie 2018 primind numele de Micul Cluj", transmite municipalitatea clujeană, potrivit monitorulcj.ro.

Nu este primul proiect cu oraşul Ungheni în care se implică Clujul. Şi aceasta pentru că anul trecut Primăria Cluj Napoca a alocat o sută de mii de lei în scopul construirii unui orăşel al copiilor în oraşul Ungheni din Republica Moldova.

Banii clujenilor au ajutat la construirea aleilor, la achiziţionarea de balansoare, leagăne, tobogane, carusele, aparate de fitness şi mese de tenis.

Săpături arheologice
© Photo : НИЛ "Археология" Приднестровского Госуниверситета

Durata acordului de finanţare încheiat cu Primăria municipiului Ungheni este de 18 luni, până la 24 ianuarie 2019.

În urmă cu doi ani, Primăria municipiului Cluj-Napoca a încheiat cu Primăria Ungheni o înţelegere de cooperare.

În documentul încheiat între cele două primării în anul 2016, cu privire la finanţarea proiectului Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni, suma solicitată de către autorităţile din Republica Moldova este de 765.000 de euro.

În şedinţa de Consiliu Local de astăzi, s-a decis aprobarea subproiectului „Teatru de vară şi împrejurimi", parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central etapa III, din oraşul Ungheni, raionul Ungheni, Republica Moldova. Hotărârea se află pe site-ul primăriei şi conţine toate detaliile acestui proiect

206
Tagurile:
teatru de vară, Alexandru Ambros, Ungheni, Cluj-Napoca, România
Tematic
Sit arheologic, descoperit pe traseul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău
Ucraina pune în pericol realizarea proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău
Transgaz a preluat controlul asupra gazoductului Iași-Ungheni
România, ar putea fi reprezentată la Eurovision 2018 de o tânără de la Ungheni?
Drumuri de mare viteză în Moldova. Mutarea podului de la Ungheni
Distanța de la Ungheni la Iași se va micșora de două ori
Comisia Europeană va da mai mulți bani proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău
Solicitanții cetățeniei române ar putea să depună jurământul și la Ungheni
Cât va costa autostrada Ungheni-Chișinău-Odesa și șoseaua de centură a capitalei

Загрузка...