Протесты в центре Кишинева 24-06-2018

Azi: PAS-DA cheamă lumea la miting, poliția esre gata de orice evoluție a evenimentelor

217
(reînnoit 08:21 26.08.2018)
Forțelel de opoziție se pregătesc de o manifestație de masă în centrul Chiținăului.

CHIȘINĂU, 26 aug — Sputnik. Partidele Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr la care s-a alăturat Partidul Liberal Democrat din Moldova convoacă o ”Adunare generală a cetățenilor din toată țara și din diaspora”.

Analiștii sunt sceptici în ceea ce privește efectul politic al mitingului. Preocuparea de căpetenie ține de alt domeniu.

Evaluând posibilele scenarii unii, observatori sunt îngrijorați că evenimentele s-ar putea desfășura după scenariul protestului din 10 august de la București, soldat cu dezordini și violențe.

În vedera siguranței participanților și bunei desfășurări a manifestației, Poliţia a solicitat atât participanților la proteste, cât şi cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine.

Grigore Moga, șef de direcșie la MAE, a declarat că ”Acțiunile poliției vor fi îndreptate nu împotriva participanților, ci în apărarea lor”.

Potrivit unui comunicat de presă a Poliției, participanții la protest sunt obligaţi: să respecte ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor; să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni; să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie; în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

217
Tagurile:
ordinea publică, opoziție, scenarii, protest, Republica Moldova
Tematic
Năstase și Sandu - falșii lideri ai unui fals protest
Turnură neașteptată în cazul protestului din 26 august: Andrei Năstase schimbă macazul
Intrarea în Primăria Chişinău, blocată - proteste conduse de Năstase şi Sandu (VIDEO)

Загрузка...