Trupe cu destinatie speciala

Stocuri de arme confiscate în Nordul, Centrul și Sudul țării. Cazurile, legate între ele?

267
(reînnoit 17:31 23.08.2018)
Captura a fost deosebit de impresionantă, acum urmează să fie elucidate toate detaliile colaterale.

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a identificat, în mai multe localităţi din ţară, loturi impunătoare de muniţii şi substanțe explozive.

Ofiţerii de informaţii, în cooperare cu reprezentanţii organelor de ocrotire a normelor de drept, au ridicat peste 31 de mii de cartușe de diferit calibru, 19 grenade de modele diferite, 21 de blocuri TNT (trinitrotoluen), 12 încărcătoare pentru arme, 17 benzi pentru cartușe, 2 mine antipersonal, 4 capse detonante.

Potrivit unui comunicat de presă al SIS, cele mai multe dispozitive explozibile şi muniţii au fost descoperite în raionul Ocniţa: 31 de mii de cartușe de diferit calibru, 7 grenade de model F1, 9 grenade de model RGD, 15 blocuri TNT, 6 încărcătoare pentru pistol mitralieră, 5 încărcătoare pentru puşcă semiautomată cu lunetă, 12 cutii cu benzi pentru cartușe și 5 benzi cu cartușe pentru mitralieră PK.

Totodată,  5 blocuri TNT au fost ridicate în raionul Criuleni.

Un alt caz de păstrare a armelor de foc şi muniţiilor a fost descoperit în raza raionului Vulcăneşti, UTA Găgăuzia, fiind identificate 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartuşe de diferit calibru. 

1 / 4
Arme, muniţii şi dispozitive explozibile, descoperite de către ofiţerii SIS

Ofiţerii SIS, împreună cu reprezentanţii organelor de ocrotire a normelor de drept, investighează toate cele trei cazuri, în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi determinării existenţei elementelor comune între acestea.

267
Tagurile:
cantități impunătoare, confiscare, material explozibil, muniții, SIS, Republica Moldova
Tematic
Focuri de armă la frontiera moldo-română
SUA vor livra Moldovei simulatoare de arme de foc. Iată unde vor fi instalate
România are interese în Armata Națională a Republicii Moldova

Загрузка...