Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova

Exclusiv pentru Sputnik. Mărturii îngrozitoare din Genova: Podul se clătina de câteva zile

446
(reînnoit 18:06 14.08.2018)
O moldoveancă stabilită în Genova, Italia, ne-a oferit mai multe detalii despre momentul în care s-a prăbușit podul.

CHIȘINĂU, 14 aug — Sputnik. Moldovenii stabiliți în Genova, Italia, sunt îngroziți de teribilul accident care s-a produs astăzi. Cei care locuiesc în apropierea podului spun că acesta se clătina în ultimele zile și era suprasolicitat. 

„Podul se află într-o zonă industrială, la periferia orașului Genova. Treceam frecvent pe acolo, atunci când mergeam la hypermarket pentru a face cumpărături. Această veste ne-a bulversat pe toți. Unii zic că a fost un fulger, după care s-a auzit un zgomot foarte mare și s-a prăbușit. Plouă foarte puternic", a declarat pentru Sputnik Moldova Diana Dosca, moldoveancă stabilită de 12 ani în Italia.

Femeia mai spune că în Genova sunt stabiliți foarte mulți moldoveni, dar deocamdată autoritățile din oraș nu precizează dacă sunt sau nu moldoveni care au ajuns sub dărmături.

"Șoferii din centrul comercial în care lucrez spun că podul se clătina ultimele zile atunci când treceau mașini pe el. Este foarte solicitat pentru că este pe autostradă, iar mulți îl folosesc pentru a traversa orașul. Probabil a fost într-o stare deplorabilă, fiind construit în urmă cu 51 de ani", a mai povestit femeia. 

Această informație este confirmată de utilizatorii rețelelor de socializare. ”Ne temeam cu toții că o să cadă. Azi s-a întâmplat”, scrie Elisabetta, studentă la facultatea de științe internaționale și diplomatice.

​Podul s-a prăbușit în apropiere de oraşul Genova. Acesta are o înălțime de aproximativ 100 de metri. Primele imagini difuzate de media arată viaductul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

Autoritățile au confirmat moartea a cel puțin 22 de persoane până în prezent.

Podul Morandi s-a prăbușit în jurul orei 12.00. Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare și munte, autostrada parcurge porțiuni lungi de viaducte și tuneluri. Podul este construit între anii 1963-1964.

446
Tagurile:
mărturii, prăbușire pod, Genova, Italia
Тема:
Podul prăbușit la Genova (28)
Tematic
MAE anunță dacă există sau nu români printre victimele de la Genova
VIDEO - Momentul prăbușirii podului de pe autostrada A10 din Nordul Italiei, orașul Genova
Catastrofa de la Genova: Prima ipoteză
LIVE: Podul prăbușit de la Genova, situația la fața locului
Podul prăbușit în Genova: au fost scoase primele victime. Există morți - VIDEO
Îngrozitor: Un pod s-a prăbușit în Nordul Italiei

Загрузка...