Scrisoare

Viorica Dăncilă a primit o scrisoare de la omologul moldovean Pavel Filip

106
(reînnoit 17:01 07.08.2018)
Mesajul vizează aglomerația excesivă la punctele de trecere a frontierei și solicită implicarea Guvernului român.

BCUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Premierul moldovean, Pavel Filip, menționează existența unor disfuncționalități care ar putea fi înlăturate în cazul în care intervine Guvernului de la București.

”În ultimul timp, tot mai des parvin semnale despre aglomerația excesivă la punctele de trecere ale frontierei. Chiar dacă au fost luate unele măsuri speciale, controalele durează foarte mult timp. Acest lucru devine și mai evident în perioada estivală, la vamă staționând numeroase autoturisme, inclusiv în care călătoresc familii cu copii minori și oamenii vârstnici”, a notat premierul moldovean.  

”În spiritul parteneriatului nostru deschis și dinamic, rog respectuos implicarea Guvernului României în vederea identificării unei soluții optime pentru fluidizarea traficului”, mai scrie șeful Guvernului de la Chișinău. 

Pavel Filip a efectuat recent o vizită inopinată la vama Leușeni, unde a găsit nereguli, din cauza cărora timpul de așteptare în vamă creștea semnificativ. Atunci Pavel Filip a cerut demisia șefului postului vamal și șefului Poliției de Frontieră de la punctul de trecere Leușeni. Ca urmare, cei doi au demisionat.

Studiul „Evaluarea coridoarelor comerciale ale Moldovei” realizat cu suportul USAID arată că ”timpul total de așteptare la hotar pentru mărfurile care intră pe teritoriul României durează, în general, mult mai mult decât în toate celelalte puncte de trecere a frontierei ale UE.”

Prin urmare, timpul mediu necesar pentru trecerea frontierei românești este de aproape 6 ore (380,4 minute), în timp ce în cazul unei frontiere non-române a UE este vorba de 23,8 minute.

106
Tagurile:
fluidizare trafic, puncte de trecere, aglomerație, Frontieră, mesaj, Viorica Dăncilă, Pavel Filip, Republica Moldova, România
Tematic
Cum evităm cozile la frontiera moldo-română
A apărut un nou punct de inspecție la frontiera moldo-română
Important pentru călători: La Vama Sculeni încep lucrările de reconstrucție
Atenție: Schimbări majore în zonele de control vamal, începând cu 1 septembrie
Important pentru șoferi: Schimbări majore la Punctul Vamal Albiţa

Загрузка...