Aeroportul Șeremetievo

Chișinău cea mai populară destinație a marilor orașe din Rusia

144
(reînnoit 12:41 26.07.2018)
Chișinău este cea mai populară destinație pentru pasagerii curselor aeriene din cele mai mari orașe ale Rusiei, se arată într-o analiză a serviciului turistic tutu.ru.

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. Chișinăul este cea mai populară destinație a călătorilor din cele mai mari orașe ale Rusiei, se arată într-un studiu al serviciului de turism tutu.ru. Experții au analizat cele mai populare destinații ale curselor aeriene din orașele rusești cu o populație mai mare de un milion de locuitori.

Astfel, destinația care ocupă primul loc în top este Chișinău, căreia îi revin 13 la sută din cursele aeriene. Pe locul doi se află Erevan (Armenia), cu 7 la sută și Baku (Azerbadjan) — 5 la sută.

Din orașele europene, în top 10 a ajuns doar Praga (Cehia) — 3 la sută, pe locul 11  —Tivat (Muntenegru). Tel Aviv (Israel) ocupă locul locul 9 în top, însă există orașe în care Israelul ocupă primele cinci locuri (Celabinsk, Rostov pe Don, Volgograd, Nijni Novgorod).

Între 1și 2 la sută dintre pasagerii marilor orașe rusești aleg ca destinație Istanbul (Turcia), Dușanbe (Tadjikistan), Kiev (Ucraina), Osh (Kârgâzstan), Larnaca (Cipru), Astana (Kazahstan), Paris (Franța), Munchen (Germania), Burgas (Bulgaria), Antalia (Turcia) și Riga (Letonia).

Totuși, pentru fiecare mare oraș popularitatea destinațiilor e diferă. Astfel, pasagerii din Moscova preferă Republica Moldova, Armenia și Azerbadjan, iar cursele preferate pentru Sankt Petersburg sunt — Chișinău, Minsk și Tbilisi. Belarus se află pe locul cinci în top.

În Nijni Novgorod cele mai populare curse sunt spre Erevan, Minsk, Istanbul. Locuitorii orașului preferă în mod special Turcia — în top 10 au fost inclus Istanbul și Antalia. Din Kazan turșitii preferă într-o măsură mai mare Baku, Tașkent și Misnk. Printre orașele europene în top a ajuns și Praga.

La locuitorii Celeabinskului primul în topul preferințelor se află Minsk, pe locul doi Erevan, iar locul trei — Düsseldorf (Germania). De asemenea, în top zece au ajuns și trei orașe din Germania: Düsseldorf, Frankfurt pe Main și Hanovra.

Din Rostov pe Don, pasagerii zboară cel mai dez în Erevan, Tbilisi și Minsk. În top zece intră și două orașel europene — Praga și Barcelona. Din Voronej pasager au zburat cel mai des în Tașkent, Bișkek și Chișinău. În top zece a ajuns, în premieră Dubai. Primele trei cele mai populare destinații a locuitorilor orașului Volgograd sunt Istanbul, Minsk și Tel Aviv. În premieră, în top zece a ajuns și Seul.

144
Tagurile:
destinații, Curse aeriene, bilete, Moscova, Chișinău, Rusia, Republica Moldova
Tematic
Turiștii rămași fără vacanțe primeau de 40 de ori mai puțin decât plătiseră
Care sunt cele mai periculoase țări pentru turiști
Adevăr șocant: Cei mai mulți dintre "turiștii" străini nu sunt, de fapt, turiști
Țara care ne trimite cei mai mulți turiști străini. Nu e din Europa
Cum va atrage România turiști ruși. Vrem să concurăm cu Bulgaria
De ce nu vin turiștii ruși pe litoralul românesc?
Cele mai periculoase ţări pentru turiști în 2018
Țara cea mai periculoasă pentru turiști. Avertizare de călătorie
Aeroportul Chișinău a găsit modalitatea de a atrage turiștii în Moldova

Загрузка...