Ierusalim

Israelul anunță Moldova își mută ambasada la Ierusalim, Chișinăul spune că... meditează

138
Moldova, în cazul în care s-ar decide, ar fi al cincilea stat din lume care să transfere reprezentanța sa diplomatică în Orașul Sfânt.

CHIȘINĂU, 25 iul — Sputnik. Deocamdată în Ierusalim, funcționează ambasadele SUA, Guatemalei și Paraguayului. Republica Cehă a promis să li se alăture.

”Moldova va fi următoarea țară care își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim”, informează israelnationalnews.com, care citează Can Radio.

Potrivit sursei, șeful Ministerului de Externe din Israel, Yuval Rotem, a fost cel care a negociat acest lucru în timpul vizitei sale recente în Republica Moldova. Chișinăul, susține diplomatul, a fost de acord să-și deschidă ambasada la Ierusalim cu condiția ca Israelul să deschidă o ambasadă la Chișinău, capitala Moldovei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emanuel Nachshon, a confirmat că Yuval  Rotem a vizitat Moldova și a discutat chestiunea mutării ambasadei la Ierusalim.

Totodată,ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova a declarat că nu problema încă urmează să fie tranșată.

"Este adevărat că diplomația israeliană promovează la toate nivelele subiectul relocării ambasadelor acreditate de la Tel Aviv la Ierusalim. Partea moldovenească a luat act de acest deziderat, dar nu a luat o decizie în acest caz", a declarat Valeriu Rusu precizând că țara noastră și-a accentuat interesul pentru o eventuală deschidere a unei Ambasadei israeliene la Chișinău.

În prezent, în Moldova trăiesc aproximativ 20 de mii de evrei.

Anterior și Guvernul României și-a anunțat intenţia de ași muta sediului ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Însă preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a opus acestui lucru, anunţând că nu a fost consultat cu privire la o posibilă mutare a ambasadei în Ierusalim.

138
Tagurile:
condiție, declarații, mutare la Ierusalim, ambasadă, Israel, Republica Moldova
Tematic
Iohannis șochează: pune la șefia spionajului pe cel care a aranjat mutarea Ierusalim
Trump ne e prieten și... fanion: Clubul de fotbal din Ierusalim își modifică titulatura
Kremlinul: Deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim ar putea agrava situația
S-a mutat la Ierusalim… ceața de la București! Interese, controverse și un pas înapoi!
Palestina sugerează o soluție în problema Ierusalimului

Загрузка...