Parlamentul European, imagine de arhivă

Parlamentul European cheamă CE înghețe prima tranșă a asistenței promise Chișinăului

75
(reînnoit 14:09 05.07.2018)
Rezoluția adoptată face apel ca și pe viitor chestiunea macrofinanțării să fie corelată cu situația în jurul alegerilor primarului de Chișinău.

BUCUREȘTI, 5 iul — Sputnik. Legislativul comunitar s-a pronunțat, joi, pentru această decizie cu 343 de opțiuni ”pro” în cadrul votării care a fost transmisă în direct de servicul de presă al Parlamentului European.

Acest moment a fost precedat de dezbateri despre criza politică din Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale în Chișinău. Atenției parlamentarilor au fost propuse nu mai puțin de șase proiecte de rezoluție înregistrate de grupurile PPE, ALDE, CRE, Grupul Verzilor, S-D și Stângă Verde Nordică care urmează a fi supuse dezbaterilor.

Anterior, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a venit cu o precizare în privința disbursării primei tranșe a Asistenței Macrofinanciare din partea UE pentru Republica Moldova.

Potrivit instituției europene, plățile din cadrul Programului de Asistență Macrofinanciară sunt condiționate de implementarea cu succes a unor măsuri de politică economică specifice incluse în Memorandumul de Înțelegere și de îndeplinirea precondițiilor politice legate de respectarea mecanismelor democratice, statul de drept și drepturile omului.


75
Tagurile:
corelare, alegerile din Chișinău, ajutor financiar, rezoluție, Parlamentul European, Republica Moldova, UE
Tematic
UE cere de la Moldova ”mai mult efort”, Chișinăul promite ”reforme cu ritm sporit”
Știri neplăcute pentru moldoveni: noi măsuri de control impuse la frontiera UE
Stratfor: Moldova, Ucraina şi Georgia nu vor intra în UE

Загрузка...