Картофель

Moldova, cel mai mare importator de cartofi din Polonia. A devansat România

165
Republica Moldova ocupă primul loc în topul importatorilor de cartofi din Polonia, devansând România. Din cele 7,5 mii tone exportate de Polonia, Moldovei îi revin 4,5 mii tone.

CHIȘINĂU, 4 iul — Sputnik. Republica Moldova a devansat România în topul celor mai mari importatori de cartofi din Polonia, anunță portalul Fresh-Market, cu referire la Direcția Generală de Statistică din Polonia (GUS). În același timp, țara și-a diminuat volumul de cartofi exportați în primul semestru al anului 2018.

Dacă în primul semestru al anului trecut cel mai important importator de cartofi polonezi a fost România, acum primul loc este ocupat de Republica Moldova, care și-a sporit importul acestei producții cu 67 la sută — până la 4,5 mii de tone. La rândul său, Ungaria și-a majorat importul de cartofi din Polonia până la 1,4 mii de tone.

Potrivit datelor statistice, în acest an Polonia a exportat doar 7,5 mii de tone, în valoare de 1,2 milioane dolari, ceea ce e cu 26,5 la sută mai puțin, în expresie cantitativă, și cu 41 la sută în expresie monetară.

România și-a diminuat volumul de cartofi importați din Polonia până la 1,2 mii tone, ceea ce este de trei ori mai puțin decât în primul semestru al anului 2017. Cel mai stabil cumpărător a rămas Marea Britanie, care importă 0,7 mii de tone de cartofi.

165
Tagurile:
cartofi, import, Polonia, Republica Moldova
Tematic
De ce roșiile străine nu au niciun gust? Cum sunt „colorate” roșiile verzi
România, unul din cei mai mari consumatori de roșii turcești
Putin: vom menține restricțiile asupra importului de roșii din Turcia

Загрузка...