Președntele Republicii Moldova, Igor Dodon

Igor Dodon, gata scoată lumea în stradă Iată în ce condiții o va face

131
Nu doar opoziția extraparlamentară este hotărâtă să protesteze, dar și președintele țării se gândește să scoată lumea în stradă. În ce condiții o va face, a spus-o chiar Igor Dodon într-o conferință de presă.

CHIȘINĂU, 4 iul — Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a ținut o conferință de presă la care a făcut bilanțul a 18 luni de mandat. În cadrul acestui eveniment, el a afirmat că va scoate lumea în stradă dacă după alegerile parlamentară de la sfârșitul anului se vor menține actualele relații dintre instituția prezidențială, pe de o parte, și Guvern și Parlament, pe de altă parte.

Președintele Igor Dodon a declarat că va organiza proteste dacă după alegerile parlamentare, care ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie — începutul lunii decembrie, nu se vor produce două lucruri. Primul: dacă în Parlament nu se va crea o majoritate parlamentară cu care să poată conlucra, care să nu-l obstrucționeze, așa cum, potrivit lui Dodon, se întâmplă în prezent. Și al doilea lucru, dacă nu va exista această majoritate favorabile șefului statului, atunci Dodon va propune ca țara noastă să treacă la forma prezidențială de guvernare.

În condițiile în care majoritatea parlamentară de după alegeri nu va accepta trecerea la republică prezidențială, Igor Dodon va scoate lumea la proteste antiguvernamentale.

Igor Dodon a mai spus că în cele 18 luni de când se află în fotoliul de președinte, inițiativele lui au fost blocate atât de Guvern, cât și de Parlament, care a mai și redus din competențele președinte al Republicii Moldova.

131

Загрузка...