Tessla

Tesla, investiții în Moldova?

63
(reînnoit 16:00 27.06.2018)
Reprezentanții companiei Tesla au discutat la Chișinău facilitățile și oportunitățile investiționale.

CHIȘINĂU, 27 iun — Sputnik. Oportunitatea venirii companiei Tesla în Republica Moldova a fost discutată cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, aflat în vizită în SUA.

Oficialul a invitat gigantul economic să vină în țara noastră, prezentând în acest sens climatul investițional competitiv și atractiv pentru mediul de afaceri din regiune.

„În contextul în care compania Tesla intenționează să-și dezvolte afacerea în România, vă invităm să analizați și oportunitățile investiționale oferite de Republica Moldova. Domeniile IT și automotive sunt în continuă creștere, iar rezultatele înregistrate sunt vizibile. Tot mai multe companii străine aleg să investească în țara noastră, apreciind mediul de afaceri ca fiind unul competitiv și atractiv", a menționat Gaburici.

Totodată, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat că Guvernul de la Chișinău promovează un șir de reforme pentru reducerea presiunii asupra agenților economici și crearea unui mediu de afaceri atractiv.

Reprezentanții companiei Tesla s-au arătat interesați de climatul de afaceri din Republica Moldova și au menționând că vor analiza posibilitatea de a investi în țara noastră.

În cadrul vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit și cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei. Oficialii au discutat despre progresele în implementarea gazoductului Ungheni-Chișinău, dar și despre suportul oferit pentru dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

63
Tagurile:
oportunități investiționale, discuții, Tesla, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, Republica Moldova, SUA
Tematic
„Mașina viitorului", nesigură: autopilotul a ucis un om (VIDEO)
Elon Musk: este nevoie de o "revoltă populară" împotriva combustibililor fosili

Загрузка...