Curtea Constituțională

Rusa rămâne, până la o decizie contrarie, limbă de comunicare în Republica Moldova

100
(reînnoit 19:08 29.05.2018)
Curtea Constituțională de la Chișinău a amânat data ședinței în care va examina sesizarea Partidului Liberal cu privire la statutul limbii ruse, stabilit în legislația Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Ședința Curții Constituționale, programată pentru astăzi, în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea liberalilor, a fost amânată pentru data de 4 iunie.

„Ședința privind chestiunea statutului limbii ruse în legislația Republicii Moldova a fost amânată pentru data de 4 iunie, ora 14:00", a declarat pentru Sputnik serviciul de presă al Curții Constituționale.

Amintim că deputații din Partidul Liberal au înregistrat în luna ianuarie curent o cerere de examinare a constituționalității mai multor prevederi din legislația care se referă la statutul limbii ruse ca limbă de comunicare — Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, Legea privind modul de publicare şi intrare în vigoare a actelor oficiale, Legea despre adoptarea Regulamentului Parlamentului.

100
Tagurile:
statutul limbii ruse, Ședință, amânare, sesizare, Curtea Constituţională, PL, Republica Moldova
Tematic
200 de elevi vor participa la Olimpiada Națională de Limba Rusă din România
Românca Diana Crăciun: limba rusă îți lărgește orizonturile
Elev român, premiat la Moscova la Olimpiada Internațională de Limba Rusă
Premieră: Radu Gyr tradus în limba rusă
Elevii din şcolile ruse, învingători la Olimpiada republicană de Limba română

Загрузка...