Drapelul Republicii Moldova

Chișinău, Tbilisi și Kiev, în fața provocărilor, își doresc o politică externă coordonată

46
(reînnoit 18:24 25.05.2018)
Republica Moldova va participa la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 25 mai – Sputnik. Republica Moldova va participa la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova. Deputații de la Chișinău au aprobat o hotărâre în acest sens.

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de șeful Legislativului, va efectua, în timpul apropiat, o vizită în Georgia pentru a discuta inclusiv aspecte legate de funcționarea Adunării Interparlamentare. Lucrările de constituire a Adunării Interparlamentare urmează să se desfășoare pe data de 9 iunie, la Kiev. Parlamentarii din cele trei țări vor adopta și semna Manifestul și Statutul de funcționare a Adunării Interparlamentare.

Potrivit hotărârii de Parlament, Adunarea Interparlamentară a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova va reprezenta o instituție interparlamentară consultativă, constituită cu scopul de a aborda subiecte și proiecte de interes comun pentru cele trei țări.

Obiectivul Adunării va fi discutarea provocărilor cu care se confruntă, transferul de bune practici în domeniul procesului legislativ, agrearea pozițiilor comune în materie de politică externă.

Ideea constituirii a fost enunțată și agreată la Conferința interparlamentară de nivel înalt de la Chișinău, organizată, pentru prima dată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la inițiativa președinților  Parlamentelor  Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei.

46
Tagurile:
obiective, constituire, Adunarea Interparlamentară, Georgia, Ucraina, Republica Moldova
Tematic
Moldova și Georgia vor continua să dezvolte cooperarea bilaterală
Moldova și Ucraina vor delimita frontiera până la sfârșitul acestui an

Загрузка...