Trafic intens la frontieră, foto de arhivă

Ce se întâmplă la punctele de trecere a frontierei: Poliția a venit cu detalii

111
Trafic intens la frontieră, în special pe sensul de ieșire din țară. Iată care sunt cele mai tranzitate puncte de trecere.

CHIȘINĂU, 30 apr — Sputnik. În minivacanța de 1 mai lumea are posibilitatea să plece în scurte călătorii în afara țării. Astfel, punctele de trecere a frontierei au fost luate cu asalt.

În ultimele 48 de ore, s-a înregistrat un trafic intens, în special pe sensul de ieșire din țară, în contextul în care o parte dintre cetățenii Republicii Moldova au preferat să-și petreacă cele patru zile libere, sau o parte din ele, în afara granițelor.

Poliția de Frontieră, de comun cu alte autorități abilitate, și-a concentrat eforturile în vederea fluidizării traficului și asigurării unui control expeditiv și profesionist.

Instituția informează că în perioada 23 — 29 aprilie 2018, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 317 005 traversări, dintre care 47 % din numărul de treceri a fost înregistrat la frontiera moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:

PTF Leușeni — 12 290 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău — 8 209 traversări persoane,
PTF Otaci — 7 729 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați — 4 650 traversări persoane,
PTF Sculeni — 4 529 traversări persoane,
PTF Criva — 3 584 traversări persoane,
PTF Palanca — 3 573 traversări persoane,
PTF Tudora — 3 327 traversări persoane,
PTP Cahul — 2 858 traversări persoane.

În cele mai solicitate puncte de trecere au fost formate rezerve de personal care va interveni pentru degajarea circulației transfrontaliere. La fel, a fost dispus să fie folosite toate mijloacele speciale de control și supraveghere a frontierei de stat, cât și deschise spre circulație benzile de deplasare prin punctele de trecere pentru a nu admite creșterea timpilor de așteptare și formarea cozilor.

111
Tagurile:
fluidizare trafic, puncte de trecere, minivacanța de 1 mai, Poliția de Frontieră, România, Republica Moldova
Tematic
Vremea în minivacanţa de 1 mai. Schimbările anunţate de meteorologi
Ce destinații turistice aleg rușii pentru vacanța de mai

Загрузка...