Igor Dodon, în studioul Radio Sputnik Moldova

Igor Dodon ia atitudine față de acțiunea de forță împotriva Siriei

210
(reînnoit 16:58 16.04.2018)
Președintele Republicii Moldova a comentat atacul cu rachete al SUA și al aliaților lor, Marea Britanie și Franța, asupra Siriei.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Moldova condamnă acțiunile militare în Siria și pledează în favoarea unei investigații internaționale pentru a evita agravarea conflictului, a declarat președintele Igor Dodon pentru Sputnik.

"Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic în orașul sirian Duma. Atacul cu rachete, întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța până la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal" — a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, escaladarea conflictului din Siria ar complica nu numai activitatea Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), dar, de asemenea, ar pune în pericol întregul proces de reglementare pașnică fapt care poate duce la un conflict militar interstatal, și să se extindă și în afara regiunii de conflict.

SUA și aliații din NATO, Marea Britanie și Franța, au atacat sâmbătă cu 103 rachete de croazieră și rachete "aer-sol" obiecte ale infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. 71 de rachete au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu rachete asupra Siriei drept act de agresiune împotriva unui stat suveran.

210
Tagurile:
declarație, atacul asupra Siriei, Igor Dodon, Republica Moldova
Tematic
Silvian Ionescu: ”De când cu Siria, e recoltă mare de „experţi" pe metru pătrat”
Șeful diplomației britanice despre perspectiva unor noi atacuri în Siria
Atacul asupra Siriei și consecințele lui, văzute de Mihail Gorbaciov
Patriarhul Kirill și Papa Francisc au discutat situația în jurul Siriei

Загрузка...