Reprezentanții Casei Regale a României

Principele Radu - vizită în Republica Moldova

130
(reînnoit 11:55 21.03.2018)
Principele Radu va vizita pe 23 și 24 martie Republica Moldova, unde se va întâlni cu reprezentanții oficialităților de la Chișinău și va participa la ceremonia de dezvelire a două monumente dedicate regelui Ferdinand.

BUCUREȘTI, 21 mar — Sputnik. Principele Radu al României se va afla într-o vizită în Republica Moldova pe 23 și 24 martie. Acesta planifică mai multe întâlniri cu reprezentanții oficialităților de la Chișinău și deplasări în mai multe localități ale țării, a adeclarat pentru Sputnik avocatul Iulian Rusanovschi, care a dat mai multe detalii despre această vizită.

Vineri, Principele urmează să se întâlnească cu Adrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, să viziteze Universitatea Academiei de Științe a Moldovei, unde vor fi acordate burse regale: bursa Regele Ferdinand și bursa Regina Maria, anul III.

În aceeași zi, Principele Radu va vizita Ministerul Apărării, unde se va întâlni cu ministrul Eugen Sturza. Mai târziu, acesta se va întâlni cu reprezentanții Academiei Militare „Alexandru cel Bun".

Pe 24 martie, Alteța Sa va pleca în satul Lipceni, din raionul Rezina, unde urmează să fie inaugurat Mausoleul ostașilor români din Lipceni. În aceeași zi, urmează să fie dezvelit monumentul Regelui Ferdinand I. Ambele monumente au fost ridicate pe teritoriul Basarabiei în perioada interbelică, fiind reconstituite la inițiativa avocatului Iulian Rusanovschi.

La ambele ceremonii vor participa primarii și consilierii locali, reprezentanți ai Ambasadei României la Chișinău, reprezentanții clerului și armatei române.

130
Tagurile:
Mausoleu, Monument, Principele Radu, Regele Ferdinand I, Adrian Candu, Iulian Rusanovschi, Rezina, Lipceni, românia, Basarabia, Chișinău, Republica Moldova
Тема:
Casa Regală a României (59)
Tematic
Principele Radu și Principesa Margareta, într-un dosar la DNA
Urzeală la Casa Regală: Principele Nicolae răspunde mamei sale, principesa Elena
Principesa Elena vine cu acuzații dure în adresa fiului său, principele Nicolae
Principele Nicolae este șocat: Familia nu l-a anunțat despre moartea Regelui
Lovitură pentru Casa Regală - schimbare mare a intenției legice și a finanțării
Azi, soarta Casei Regale - Guvernul decide, monarhiștii reacționează!
Dan Puric: Regalitatea însemna ierarhie şi „Nihil sine Deo".Acum e Nihil sine UE
Marea împăcare în familia regală?

Загрузка...